Asplund Klingstedt lanserar champagnerosa målarfärg

I samband med att Laurent-Perriers exklusiva roséchampagne lanseras på Systembolaget har de tagit fram en unik färgkod inspirerad av den lyxiga rosén.

Annons
Laurent Perriers rosechampagne tillsammans med Madeleine Asplund Klingstedt.
 

Den exklusiva roséchampagnen Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut har fått en alldeles egen färgkod framtagen tillsammans med inredningsprofilen, designern och stylisten (tillika Residence-bloggaren) Madeleine Asplund Klingstedt.

– Inspirerad av Cuvée Rosés djupt rosa färg och dryckens tidlösa exklusivitet har jag tagit fram ”Laurent-Perrier Pink”. Det är en sofistikerad kulör som ska karakterisera Laurent-Perriers roséchampagne. Jag ser Laurent-Perrier Pink framför mig i inredningar, på franskt vis ackompanjerad av matchande rosor i strama buketter och självklart tillsammans med ett glas bubblande Cuvée Rosé, säger Asplund Klingstedt.

Annons
Bild på Madeleine Asplund Klingstedt
Madeleine Asplund Klingstedt.  

Laurent-Perrier Pink

Färgen består till hälften av S1030-Y70R och hälften S230-Y70R, vilket ger en exklusiv rosa nyans med varma och jordiga inslag. Koden kan användas för att blanda till nyansen i valfri inomhus- eller utomhusfärg, från samtliga varumärken. Beställning sker hos din lokala färghandel.

Så smakar champagnen

Roséchampagnen består till 100 % av Pinot Noir och lagras minst fem år på jästfällningen. Champagnen har en krispig, frisk doft med en lätt brödighet och inslag av röda vinbär, jordgubbar, hallon, äpple och citrus. Den passar perfekt till asiatiska och indiska rätter, grillade räkor, lufttorkad skinka samt desserter med röda frukter.

Annons

Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut (nr 97059-01) kostar 549 kr och lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment 8 juni 2018.

Laurent-Pierrier lanserar champagnerosa målarfärg.
Laurent-Pierrier lanserar champagnerosa målarfärg.  

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Läs mer:

Residences bloggare Claes Dalén lanserar egna designföretaget Livrest

Asplund Klingstedt: 12 trendiga designvaser

Min stil: Udda föremål och storslagna miljöer hemma hos Odem Atelier

Annons