Maskinen blandar whiskeydrinkar baserat på din Facebookprofil

Det är lätt att känna sig som en ointressant människa när man hamnar i ett samtal om vädret och vad man åt till middag i går. Den här whiskeymaskinen ska lösa det problemet.

Annons

Whiskeytillverkaren Tullamore Dew har tagit fram  ”The Icebreaker Machine” som blandar drinkar baserat på information från din Facebooksida. Drinkens namn baseras på saker som platser du checkat in på och sidor du gillar, och innehåller samtalsämnen som maskinen tycker att ni kan diskutera om idéerna tryter.

tullamoredew
 

Konstnären Andreas Hammar har tillsammans med sina kollegor skapat maskinen som klarar av att göra 5 000 olika drinkar. Dock är den i praktiken begränsad av vilka flaskor den faktiskt har att tillgå.

Tanken är att den fysiska maskinen ska resa runt i olika barmiljöer och i andra intressanta sammanhang för att hjälpa till med just att bryta isen.

Maskinen finns både fysiskt och digitalt, och vi har självklart testat den mer lättillgängliga, digitala versionen. Så här gick det.

Annons

Weezer är för mig, precis som musik brukar vara, starkt kopplat till en tid och plats. I mitt fall Kalifornien 2010. Så absolut, där finns något att snacka om. New York – alltid ett samtalsämne. Och Friends, så klart.

Har du inte tillgång till maskinen kan du testa den digitala versionen här. Vi ser definitivt potential för roliga inslag på fester och mingel.

Startbild: Thowe Wagner Larsson

Läs mer:

17 klassiska champagnehus du bör känna till
Öldrinken Rabarbeer – sommarens fräschaste alkoholfria drink?
4 fräscha smoothies på max 4 ingredienser

Annons