Kaffedrink: Enkla receptet på Dalgona Martini

Kaffedrink med krämigt och lent fluff på toppen? Ja, tack! Så här enkelt gör du Dalgona Martini – sommarens festligaste dryck.

Annons

De senaste månaderna har Dalgona coffee synts på vart och vartannat Instagramkonto. Drinken, som består av kall mjölk och fluffig kaffekräm, började som trend i Sydkorea och spred sig sedan snabbt i sociala medier världen över.

Därefter har internet tagit fasta på formatet fluffig dryck och olika varianter med smak av både jordgubbar, matcha och Nutella har sett dagens ljus.

En av de senaste varianterna är Dalgona Martini – perfekt som efterrättsdrink till nästa middagsbjudning eller i stället för klassikern Espresso Martini.

Recept: Dalgona Martini

Precis som med Dalgona coffee är det här receptet väldigt enkelt. Det enda som behövs är is, likör, vodka, snabbkaffe, vatten och strösocker.

Antal drinkar: 1, tidsåtgång: cirka 10 minuter

Du behöver:

Is

5 cl kaffelikör så som Baileys eller Kahlúa

5 cl vodka

2 teskedar socker

2 teskedar snabbkaffepulver

2 teskedar kallt vatten

Gör så här:

1. Fyll en cocktailshaker med is, kaffelikör och vodka. Skaka väl tills allt är väl kylt. Sila sedan ner i ett Martiniglas. Har du ingen shaker går det bra att blanda direkt i glaset.

2. Rör sedan ner socker, kaffe och vatten i en bunke och vispa väl. När kaffeblandningen har blivit fluffig och fast är du färdig.

3. Avsluta med att toppa ditt Martiniglas med ett par rejäla skedar kaffefluff. Därefter – skål!

Foto: TT

Källa: Delish.com

LÄS MER:

3 enkla drinkar med vodka som bas

Ge bort inredningsdetaljer i gåva – 15 fina presenttips

Så påverkas drycken av olika glas – 12 glas som lyfter festen

Publicerat 19 maj 2020
Annons