Med två stycken koncept, kallat ”Köket” och ”Grill & Cocktail” erbjuder Stockholms egna Boom Boom Room, Restaurang Himlen längst upp i Skrapan, en helhetskväll i typisk New York-atmosfär med tydliga bistroambitioner. På våning 25 har man placerat matsalen, och längst upp, med en imponerande utsikt över huvudstaden söderifrån, ligger baren.

Bakom projektet står arkitekten Simon Scheiwiller, som sett till att Restaurang Himlen fått ett rejält ansiktslyft. Niklas Ahlbom är grundare och ägare av Restaurang Himlen:

– Efter elva år var det dags att göra något nytt som går i linje med den avslappnade, moderna och pulserande känslan vi vill erbjuda våra gäster. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite Fine Dining-stela, men vi vill sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för våra gäster och närboende enkelt ska kunna slinka in alla dagar i veckan, säger Ahlbom i ett pressmeddelande.

himlen grill cocktail utsikt

Matinspiration från hela världen

På menyn signerad Joakim Haglund återfinns svenska klassiker som Wallenbergare, halstrad gösfilé med kantareller samt bakade päron med chokladganache och pistageglass. Längst upp i ”Grill & Cocktail”-ytan finns den omtalade utsikten över stan, plus en helt nybyggd bar som komplement till den gamla baren. Daniel Fahlström har bidragit med sin street art, och själva maten hämtar inspiration från det spanska, amerikanska och mexikanska köket.

himlen köket

Läs mer:

Danska David Thulstrup har designat J.Lindebergs flaggskeppsbutik

Åhléns släpper kökskollektion med Niklas Ekstedt

Norm Architects inreder japansk restaurang i London

Gilla Residence på Facebook