så dukar du fint till midsommar

Presenttips inför sommarfesten
0:39

Efter reklamen: Presenttips inför sommarfesten

(0:39)

Slå på ljud

Vill du lägga lite extra tid på midsommardukningen i år? Med fina blommor, vackert porslin och all den goda maten får du det vackraste midsommarbordet någonsin!

Såhär dukar du fint till midsommar - våra bästa tips

Midsommardukning: Plocka blommor

Ett fång av vackra sommarblommor kommer att vara kronan på verket på din midsommardukning! Plocka midsommarens karaktäristiska blommor som prästkragar och blåklint och dekorera bordet. Sätt en bukett i en stor vas eller i mindre vaser spridda över bordet, eller varför inte pryda bordet med en stor midsommarkrans?

Du kan även dekorera tallrikarna med en minibukett, eller ha sju sorters blommor som gästen kan ta med sig hem och lägga under kudden. Låt blommorna du plockar matcha resten av dukningens färger för en fin helhet.

midsommardukning plocka blommor

Midsommardukning: Naturfärgade textilier

Hylla naturen och duka med naturfärgade textilier som mjukar upp. En linneduk ger en exklusiv känsla, och om du inte har det hemma kan du även använda dig av ekologiska bomullslakan och använda som duk över bordet. Se även till att hänga ett par varma och mysiga plädar i naturtoner över stolsryggarna som gästerna kan värma sig i när mörkret faller. Du kan även mjuka upp stolar och bänkar med kuddar.

naturfärgade textilier till midsommardukningen

Foto: Himla

Midsommardukning: Välj ett somrigt porslin

När det kommer till midsommar är det dags att ta fram det finaste porslinet, och gärna en variant som ger en maximal sommarkänsla. Välj ett i en blek färgvariant för en modern look, eller blåvitt för en mer klassisk känsla. Porslin och glas med blommönster passar även perfekt på midsommar.

somrigt porslin till midsommardukningen

Dukning med produkter från Artilleriet.

Midsommardukning: Fina drycksglas

Oavsett vad du väljer att dricka på midsommarafton behöver du vackra glas att hälla drycken i. Plocka fram vackra champagneglas och snapsglas i olika storlekar för en charmigare dukning.

Foto: Cervera