Så här gör du eget myntasocker

Gillar du mojito? I så fall måste du testa att göra ditt eget myntaextrakt och myntasocker!

Annons

Mojito är en klassiker som fungerar året om. En fruktig och fräsch drink som går hem hos de flesta. Varför inte testa en mojito gjord på hemmagjort myntasocker och myntaextrakt?

Recept på eget myntasocker:

Cirka 40 stora och färska myntablad

3 dl strösocker

Gör så här:

Ta bort stjälkarna från myntabladen, skölj bladen och låt de torka. Lägg de sedan i en mixer och mixa till en slät gröt. Häll i strösockret och mixa tills det har blivit en fuktig sockerblandning. Häll ut blandningen på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Låt sockerblandningen torka i ungefär ett dygn och se till att röra om då och då. Ta isär klumpar direkt, det samlas fukt i klumparna som resulterar att sockret sedan möglar. När myntasockret är absolut torrt kan du hälla upp det i fina burkar.

Läs även: Testa helgens godaste drink: Lemon Drop Martini

Recept på eget myntaextrakt:

Ca två nävar färska blad från pepparmynta (OBS: viktigt att det är just pepparmynta, den smakar nämligen mer än ”vanlig”!)

Annons

2 dl ljus rom

Gör så här: 3 alkoholfria jordgubbsdrinkar – på max 4 ingredienser

Se till att myntabladen är både rena och fria från stjälkar. Använd en kniv eller sked och banka lite lätt på bladen så de blir mjuka. Lägg bladen i en glasburk och häll över rom. Förslut glasburken och ställ den i kylskåpet i ungefär en månad. Skaka då och då. Sila sedan blandningen och släng bladen.

Läs även: 

Mojito med myntasocker och myntaextrakt:

En halv limefrukt

6 cl myntaextrakt

1 msk myntasocker

3 st myntablad

Sodavatten

Is

Häll myntasocker och pressad limejuice i ett högt glas. Mortla myntabladen i limeblandningen. Fyll upp med myntaextrakt, is och toppa med sodavatten.

Läs även: Shrub – vinägerdrinken alla pratar om just nu

Publicerat 16 augusti 2016
Annons