Trots att Schmaltz endast erbjuder 31 kvadratmeter deli och delikatessbutik skapar de fem meter som skiljer taket från golvet en viss känsla av rymd. På Nybrogatan mitt på Östermalm har Johan Agrell, som driver Babettes och Café Nizza, tillsammans med Jon Lacotte öppnat upp en deli inspirerad av det sydeuropeiska sättet att komma och gå.

– Vi är det vi behöver vara; lite som ställen vi gillar i södra Europa där kaffedrickandet övergår till enkla vermouthbaserade drinkar eller ett glas vin på eftermiddagen och kvällen, berättade Agrell när han intervjuades av Allt om Stockholm.

Inredningen är framtagen av Johan och Jon själva, och med stilrena medel som för tankarna till kaffebarer på 20-talet finns här en omisskännlig atmosfär tillsammans med det smala men samtidigt högkvalitativa utbudet av mat och dryck.

Schmalz bord panel
schmaltz dukning
schmaltz bestick
schmaltz matplats
schmaltz golv
schmaltz bar
schmaltz varmrätt
schmaltz golv2

Foto Fredrik Skogkvist

Läs mer:

Klostret i Milano som blev galleri

Se bilder från Snøhettas restaurang – under vattnet

Stjärnkock öppnar världens långsammaste gatukök

Gilla Residence på Facebook