Stjärnbartendern Emil Årengs bästa tips: Här hittar du sommarens godaste drink

Stjärnbartendern Emil Åreng från Umeå delar med sig av sina bästa bartips – från norr till söder!

Annons

Emil Åreng är en det rutinerade barproffset som nyligen tog över en av Stockholms mest anrika barer: nämligen Cadierbaren på Grand Hotelsom slog upp dörrarna 1874. Tidigare drev Emil baren Open/Closed i Umeå, och när han inte pendlar hem till björkarnas stad bloggar han på tidningen Café. Här är Emils bästa bartips i sommar!

Tweed

Stockholm

Ett av Sveriges mest intressanta barteam med känsla för bra smak och härlig service. Hela huset huseras av riktiga proffs med fokus på det godaste av mat och dryck – utan att ta några överpriser! Andra tips: Verandan på Grand, Yellow, Asian post office och TAK.

Zamenhof

Göteborg

Troligtvis en av de mest intressanta öppningarna på Sveriges barscen detta år, som kommer att leverera service utöver det vanliga utan att det blir pretentiöst. Här kommer människor att kunna dricka gott och ha jävligt kul i många år framöver. Andra tips: Familjen, Taket och Drinks 20.

Jazzköket i Östersund är en av Emil Årengs favoribarer.
 

Jazzköket

Östersund

Jämtlands pärla mitt i centrala Östersund som alltid levererar i både innovativa cocktails och sitt tänk kring hur allt är eko och självklart närodlat. Känns som att detta gäng plus några andra i Sverige ligger i framkant när det gäller hur man väver samman en restaurang med en bar. Den röda tråden är lika självklar som Jämtlands nationalsång på Storsjöyran. Andra tips: Gamla Teatern och Republiken.

Hotell Furillen på Gotland serverar några av Emil Årengs favoritdrinkar.
 

Furillen

Gotland

Episkt så det förslår, och kanske Sveriges bästa gin & tonic tillsammans med mat man kan dö för. Se till att ta er hit för att få en riktig upplevelse. Andra tips: Amarillo och Supper (finns även i Åre och Stockholm).

Rex

Umeå

Legendarisk institution i Umeå som är helt knökfullt under sommaren när vädret är lika uppfriskande som deras cocktails. Tisdagarna har blivit välkända runt om i hela Sverige och levererar alltid världens stämning. Kanske Sveriges mest underskattade häng? Andra tips: Hunger och Törst, Köksbaren och Tapas.

Publicerat 06 juli 2018
Annons