Sayan Isaksson Berns

Ambitionen är att öppna upp den nya restaurangen i början av 2020 och matinriktningen tar sin utgångspunkt i den thailändska provinsen Isan som Sayan själv kommer från.

Matlagningen utgår ifrån en kolgrill som placeras centralt under kristallkronorna i den klassiska matsalen med sittplatser runt om, så att gästerna får vara en del av själva tillredningen. Den nya restaurangen är ännu ej namngiven.

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson Berns

På antika Berns i Stockholm har det drivits krog enda sedan August Strindbergs dagar.

Guide Michelin och Nobelmiddag

Sayan Isaksson, 45 år, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och varav en blivit utnämnd till nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.