Svenskt hantverk förändrar din Gin Tonic

Så här har du aldrig gjort en Gin Tonic tidigare.

Annons

Är Gin Tonic din favoritdrink? Nu kan du blanda den klassiska drinken på ett helt nytt (och betydligt roligare!) sätt. Tre Uppsalastudenter har nämligen tagit fram ett svenskt tonicvatten med samma huvudingrediens som för hundratals år sedan när tonicvattnet uppfanns.

Gänget bakom Swedish Tonic började experimentera med tonicvattnets ingredienser hemma i köket och lyckades snart få till en formula som gick hem hos såväl vänner som giganter som Matgeek. Vad som skiljer Swedish Tonic från de mer välkända, industriproducerade Tonic Water-varianterna är kinin som utvinns från kinabark.

Redan på 1600-talet använde spanska kolonister kinin som botemedel mot malaria. Kinin är dock oerhört beskt och svårt att dricka. När de brittiska kolonisterna vistades i malariadrabbade områden och kinabarkens positiva medicinska effekter blev kända började britterna att tillsätta fler ingredienser för att lättare få i sig ämnet. Här uppkom tonicvatten. Snart började man även att experimentera med sprit och drinken Gin Tonic blev född.

Annons

Och det är just det beska, ursprungliga ämnet kinin som Swedish Tonic använder i sitt koncentrat vilket gör att tonicvattnet är så äkta och gammaldags det kan bli. Kinabarken är gul och gör du en GT med Swedish Tonic får den en gul ton.

Swedish Tonic är ett tonickoncentrat och ska blandas så här:

1 cl Swedish Tonic

4 cl Gin

1 citronskiva

Fyll upp med kolsyrat vatten och rikligt med is

En flaska på 200 ml räcker således till 20 drinkar och går att köpa på Snickarbacken 7 i Stockholm och på Swedish Tonics hemsida.

Kanske gillar du även detta:
Testa senaste drinktrenden: 3 heta drinkar med chilivodka
9 goda ost- och vinkombinationer alla borde testa
5 trendiga drinkar – med äggvita

Annons