Vem har sagt att veganskt behöver vara nyttigt – kolla in det här nya fiket

Det veganska fiket Delivore serverar fika inspirerad av amerikanska diners.

Annons

Att äta veganskt och vegetariskt har blivit allt mer vardagsmat för många. 2014 rapporterade Livsmedelsverket att alltfler svenskar valde bort kött. Hösten 2015 lanserade hamburgerkedjan Max helt veganska alternativ på menyn och SVT visade flera helvegetariska alternativ i programmet Vegorätt.

Vegansk mat kopplas ofta ihop med grönkål och rawbollar, men så behöver det inte vara menar caféägaren Michael Ström. På Hornsgatan i Stockholm har han öppnat det veganska fiket Delivore, inspirerat av klassiska amerikanska diners med shakes, bagels och varma smörgåsar.

Delivores utbud är garanterat ekologiskt – men inte nödvändigtvis hälsosamt.

– I dag finns det många veganska fika med raw food men vi ser också en efterfrågan på det amerikanska, mer snaskinriktade, sånt som bara är gott. Här kan man få en treat, säger Michael Ström till Södermalmsnytt.

https://instagram.com/p/BGbets-D6E7/

Sedan tidigare driver Michael Ström butiken Goodstore som finns på två ställen i Stockholm. Delivore ligger mittemot en av dem, på Hornsgatan 149. Nästa steg är att även börja tillverka veganska röror och godis för att sälja i Goodstores butiker.

Läs mer:
I år satsar Gröna Lund på mat – här är 4 spännande nyheter
5 inspirerande matkonton du måste följa på Instagram
Så blev The Kitchen omåttligt populärt

Annons