Annons

Annons

Minimarket lanserar ny frukostservis för Rörstrand – spana in kollektionenI år tar Rörstrand inspiration från modets värld och låter populära modemärket Minimarket formge en stilren frukostservis. Spana in hela kollektionen här.

Svenska Minimarket ­– grundat av systrarna Jennifer och Pernilla Elvestedt – är kända för sin kreativa kläddesign med färgstarka och lekfulla prints. Nu debuterar de för Rörstrand med en frukostserie med modernt grafiskt mönster och färgstarka linjer som inspirerar till långa, härliga ”plockfrukostar”.

Annons

–  Vi ville göra något tidlöst som enkelt går att applicera till en enklare servis man har hemma, något könsneutralt men lekfullt. Det var viktigt att det skulle kännas Minimarket också, därför har mönster och färg varit i fokus men också att det är ett koncept som är lätt att bygga vidare på, säger Sofie Elvestedt, marknads- och säljchef på Minimarket.

Rörstrand har tidigare samarbetat med framstående svenska modemärken som Filippa K och Lovisa Burfitt och i samarbetet med Minimarket ville de skapa något oväntat, med nya kreativa uttryck som tilltalar en yngre målgrupp.

– Vi tänker oss en publik som kanske inte vill satsa på att köpa en full servis i tolv delar utan nöjer sig med det allra väsentligaste, säger Eva Tiedman, varumärkeschef för Rörstrand.

minimarket2

Porslinsdelarnas formgivning står Anna Lerinder för med en assiett, skål, mugg och espressokopp – perfekt för frukostbordet och fikastunden. Skål, 199 kr, espressomugg, 139 kr, mugg, 199 kr, assiett 199 kr.

 

minimarket3

 

minimarket4

Kollektionen smyglanseras på Åhléns City i Stockholm från och med 6 december. 

Läs mer: 

Cervera lanserar exklusiva designikoner – se alla bilder här

Porslinsexperten: 10 Rörstrandsklassiker värda att samla på

Efter succén med möbelserien – nu lanserar de lekfull servis

(8)
(0)


AnnonsLaddar