Annons

Annons

Här öppnar Stockhoms nya designhotell – se första bildernaMed designhotellet Hobo Hotell ska Brunkebergstorg i Stockholm få nytt liv. Hotellet som samarbetar med flera lokala kreativa designförmågor är inrett av prisbelönta tyska Studio Aisslinger.

Den som planerar en weekendresa till Stockholm får i mars ett nytt hotell att sova över på. Hobo hotell som öppnar den 23 mars har 200 rum, en restaurang, barer, café och ett plats där nya designers och konstnärer kan visa upp sina verk.

Annons

Läs även: 6 svenska designhotell som måste upplevas

Hotellet som ligger vid Brunkebergs torg är designat av prisbelönta Studio Aisslinger som ligger bakom välkända Hotel Michelberger och 25H Bikini hotel i Berlin. Stilen är uppdaterad funktionalism med inslag av moderna konstverk och teknik. I lobbyn finns en futuristisk flip-dot-vägg som samsas med grön växtlighet, bland annat örter som kommer användas i hotellets restaurang.

Gilla Residence på Facebook

– Oavsett om du bor i Stockholm eller är på besök är Hobo en ren och modern helhetsupplevelse där urbanism spetsats med en livlig hippiekänsla. De sociala ytorna är designade för att ge en modern men avslappnad känsla som ska vara lika välkomnande från tidig morgon till sen kväll, säger Werner Aisslinger, grundare av Studio Aisslinger i ett pressmeddelande.

Bakom hotellet står hotellmagnaten Petter Stordalens Nordic Hotels & Resort. Hobo hotel är en del av satsningen Urban Escape som ska ge nytt liv till Brunkebergstorg.

Hobo hotell öppnar för gäster 23 mars 2017.

3_hobo_sketch_reception_sketch_studioaisslinger

I rummen finns det gott om flexibla förvaringslösningar, bland annat är sängen tillräckligt hög för att en väska ska kunna skjutas in undertill. Väggpartierna av ”peg-walls” för ytterligare upphängningsmöjligheter och utöver det går det att hänga upp kläder på sänggaveln i stål.

Sängarna i hotellrummen är placerade med huvudändan mot dörren. Placeringen möjliggör att ett skrivbord får plats bakom sängen samtidigt som sängen breder ut sig mot fönstret.

Läs även: 9 av de mest romantiska hotellen i världen

2_hobo_room_5393

hobo_room_5325

2_hobo_room_5217

hobo_room_5354

2_hobo_room_5276

Läs även: Spa-hotellet Yasuragi gör om sina hotellrum – se den nya interiören här

2_hobo_room_5298

2_hobo_room_5180

Läs även: Stordalen öppnar livsstilshotellet At Six – se de första bilderna här

(391)
(0)


AnnonsLaddar