Annons

Annons

Odla i pallkrage – 4 tips för att lyckasGrönsaker, kryddor och bär odlar du enkelt och smidigt i pallkrage, men även potatis och rotfrukter går utmärkt att sätta i de smarta kragarna.

Att odla i pallkrage har länge kallats den lates och smartes trädgård och har man väl testat är det lätt att förstå varför.

Läs mer: Lyckas med hemmaodlingen – 6 tips för friska, fräscha örter

Annons

Pallkragen kan placeras i trädgården såväl som på terrassen eller balkongen och i den kan du verkligen odla allt möjligt.

För grödor med små rotsystem – som sallat, grönsaker och örter – räcker det med en pallkrage, men vill du odla potatis, rotfrukter eller annat med mer djupgående rötter kan det krävas två eller tre kragar som du staplar ovanpå varandra.

4 tips för att lyckas med odling i pallkrage

1. Placera din pallkrage på ett soligt ställe och täck botten med blöta tidningar. Har du mycket flerårigt ogräs på tomten? Täck botten med markväv. Låt duken gå upp en bit på sidan av kragen och häfta fast.

Gilla Residence på Facebook

2. En pallkrage rymmer cirka 200 liter jord. Använd hälften naturgödslad planteringsjord och hälften kogödsel.

3. Vid odling i pallkrage på balkong eller terrass bör du täcka botten med grovplast så att vatten och jord inte kan rinna ut. Häfta fast plasten på sidorna av kragen. Häll därefter på 2 stora säckar lecakulor för dränering, sedan är det bara att fylla på med jordblandningen.

4. Vattna frösådden lite och ofta, när växterna blivit större bör du dock övergå till att vattna mycket, men mer sällan. Näringsvattna vid behov.

Källa: Blomsterlandet, Plantagen Foto: Blomsterlandet

Läs mer: Expertens bästa tips – 5 växter att odla på balkongen

(16)
(0)


AnnonsLaddar