Annons

Annons

Tjusig bastu utöver det vanliga – vänta tills du får se insidanVinter, sommar, höst eller vår – det finns ingen årstid som inte blir bättre av en härlig bastu. Och det här drömbygget utanför Toronto i Kanada är verkligen något extra.

Grotto_Sauna_01
Arkitekturen i böljande furu kommer från prisbelönta Partisans och är inspirerad av grottor som urholkats av vatten. Grotto Sauna, vars prislapp är hemlig, belönades år 2015 med Design Excellence Award av Ontario Association of Architects.
Grotto_Sauna_02
Här har till och med fönsterna specialbeställts för att passa den övriga arkitekturen. De stora fönstrerna maximerar ljusinsläppet.
Grotto_Sauna_08
Bastun är 74 kvadratmeter stor och får vem som helst att plocka fram den finska bastubadaren inom sig, eller bara sitta med för att njuta av arkitektur när den är som bäst.
Grotto_Sauna_04
Här har varje yta utnyttjats till max och taket används även som terrass. Utsidan smälter in perfekt i omgivningen och får med åren en vacker patina.

Annons

Foto: Partisans

(859)
(0)


Annons

  • Jenny

    Åh, så vacker!! Men.. hur stort aggregat behövs för att värma 74 kvm plus glasytor? De fick nog specialbeställa det med. Eftersom värme åker uppåt lär det också bli väldigt varmt vid det lilla takfönstret, så sammantaget kan jag inte hjälpa att oroa mig för om det verkligen blir varmt nog att räknas som bastu om man badar i denna? Är dock villig att åka på researchresa ifall någon skulle betala mig! 😉Laddar