11 inredningsbutiker du inte vill missa i Helsingfors

Ska du resa till Helsingfors? Missa inte det stora utbudet av snygg, tidlös design som skapats i Finland. Här är 11 inredningsbutiker som är värda ett besök – om så bara för inspirationens skull.

Annons

En weekend (eller varför inte en vecka) i Helsingfors är alltid trevligt eftersom det finns mycket att se och uppleva. Från sevärdheter och muséer till caféer och shopping – tiden fördrivs enkelt i staden.

För den som är intresserad av inredning och design eller vill shoppa något till hemmet finns det flera adresser som man inte vill missa under sitt besök i Helsingfors. Därför listar vi här 11 inredningsbutiker i Helsingfors som är värda ett besök.

1. Artek

Arteks flaggskeppsbutik i Helsingfors är en oas av inredningsinspiration och bjuder på såväl klassiker som nyheter från Artek och andra designvarumärken. Butiken ligger passande nog i en byggnad signerad Alvar Aalto.

Adress: Centralgatan 1 B
Instagramkonto här.

2. Tikau

Tikau (hållbar på hindi) kombinerar nordisk design med indiskt hantverk genom att anställa hantverkare i rurala Indien. I sin flaggskeppsbutik i Helsingfors säljer de stilrena och hållbara detaljer för hemmet, kläder samt accessoarer.

Annons

Adress: Högbergsgatan 9
Instagram här.

Tikau är en inredningsbutik i Helsingfors
Hållbart och snyggt hos finska Tikau. Foto: Tikau/pressbild  

3. Pino

Pino är en butik fylld av härliga små vardagsprylar som både är användbara och fina att se på. Butiken har även olika teman beroende på säsong, vilket gör att utbudet varierar.

Adress: Fredriksgatan 22
Instagram här.

4. Marimekko

Ett besök på Marimekko är för många en självklarhet under en Finlandsvistelse och flaggskeppsbutiken i Helsingfors har något för såväl den mode- som den inredningsintresserade. Utöver sina berömda tyger har Marimekko allt från porslin och vaser till diverse olika hemtextilier och butiken i sig är redan en härlig dos inspiration.

Annons

Adress: Mikaelsgatan 1
Instagram här.

5. Formverk

Formverk Store och Formverk Living är inredningsbutikerna i Helsingfors för den som älskar snygg design. Här finns en mängd designvarumärken och allt från små inredningsdetaljer till möbler och lampor.

Adress: Annegatan 5 & 23
Instagram här.

6. Lokal

Lokal är en konceptbutik och ett galleri i ett, grundat av fotografen Katja Hagelstam. Här hittar du finsk konst, hantverk och design i tidlös, nordisk stil. Utställningarna byts ut med några månaders mellanrum.

Annons

Adress: Annegatan 9
Instagram här.

Lokal är en inredningsbutik i Helsingfors
Lokal har finskt hantverk och design i sin konceptbutik. Foto: Katja Hagelstam/pressbild  

7. Proloque

Proloque är en butik för den som vill ge den nordiska minimalismen en maximalistisk, kontinental touch. Här finns inredningsdetaljerna som kommer att fånga allas ögon i form av favoriter från internationella varumärken och utvalda vintageskatter.

Adress: Stora Robertsgatan 9
Instagram här.

8. Moko Market

På Moko Market finns ett stort utbud av olika möbler och inredningsdetaljer, ofta i varierande och begränsade upplagor. Här finns allt från butikens egendesignade produkter till möbler som importerats av ett familjeföretag i Indien som förnyar gamla indiska möbler.

Annons

Moko Market finns på tre ställen, varav två även har ett café. Den största butiken ligger på Styrmansgatan i Rödbergen där det även serveras brunch i det stora caféet på lördagar.

Adresser: Styrmansgatan 10, Vilhelmsbergsgatan 11 och Verkstadsgatan 2

Instagram här.

Moko Market är en inredningsbutik i Helsingfors
Moko Market i Rödbergen i Helsingfors. Foto: Moko Market  

9. Johanna Gullichsen

Johanna Gullichsens vävda textilier är berömda långt bortom Finlands gränser – och vi förstår varför. De vävda inredningsdetaljerna som görs i naturmaterial har enkla, men intressanta mönster och de smälter snyggt in i många olika inredningsstilar. I flaggskeppsbutiken i Helsingfors finns detaljerna att beundra och köpa i en vacker miljö.

Annons

Adress: Skillnadsgatan 1
Instagram här.

10. Samuji House

Det finska märket Samuji grundades av Samu-Jussi Koski år 2011 och har sedan dess gjort sig känt för sina tidlösa kläder, accessoarer och inredningsdetaljer i form av bland annat vaser, keramik och textilier. I butiken i Helsingfors finns produkterna till salu i en harmoniskt inredd miljö där man gärna stannar lite längre.

Adress: Mikaelsgatan 3
Instagram här.

11. Nougat

En inspirerande liten butik på Bulevarden är Nougat som har mycket nordisk design i sitt sortiment som varierar från rumsdofter och diverse inredningsdetaljer till lampor och mattor. Här kan man helt enkelt fynda mycket till alla hemmets rum.

Annons

Adress: Bulevarden 11
Instagram här.

Läs mer:

7 inredningsbutiker du inte vill missa i Paris

7 inredningsbutiker att besöka i London

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Publicerat 28 november 2018
Annons