6 trendiga restauranger och fik i New York

En resa till pulserande New York är inte komplett utan god mat och vackra miljöer. Här listar vi sex restauranger och fik som är värda ett besök – och en bild på Instagram, så klart.

Annons

New York är en stad som är fylld till brädden med spännande matupplevelser, exotiska drinkar, snygg inredning och coola utsikter. Det finns därför många restauranger med både god mat och snygg interiör, men vissa har det där lilla extra som gör dem omåttligt populära på Instagram.

Nedan listar vi sex restauranger och caféer som är värda ett besök (och en bild eller två) under nästa New York-resa.

1. Le Coucou

På 138 Lafayette Street i New York ligger den relativt nya, prisbelönta franska restaurangen Le Coucou. I köket huserar kocken Daniel Rose och Roman and Williams har stått för inredningen som osar elegans samtidigt som den är inbjudande och hemtrevlig. Kända ansikten som Brad Pitt och Kanye West har båda avnjutit en middag här.

Annons

Adress: 138 Lafayette St, New York
Spana in Le Coucou på Instagram här.

2. Butler Bakeshop

I Brooklyn har Butler Bakeshop slagit upp sina dörrar och snabbt blivit en favorit i området. Med Michelin-belönade konditorn Ryan Butler finns såväl sött som salt på menyn. Här kan du njuta av frukost, lunch eller en fikapaus i en ljus och modernt inredd miljö.

Adress: 95 South 5th Street
Butlers Bakeshops hemsida hittar du här.

3. Pietro Nolita

Den monokroma restaurangen syns, av förklarliga skäl, ofta på Instagram. Restaurangen Pietro Nolita har tagit sin kärlek för färgen rosa till en helt ny nivå med såväl inredning som entré på gatan helt i rosa. Här kan du njuta av nyttig italiensk brunch, lunch eller middag.

Annons

Adress: 174 Elizabeth Street, NY
Hemsidan hittar du här.

4. Westlight

På den 22:a våningen av hotellet The William Vale i trendiga Williamsburg i Brooklyn ligger takbaren Westlight med utsikt över Manhattans skyskrapor. Westlight erbjuder spännande drinkar och mat inspirerad av street food från världens alla hörn – samt en av stadens bättre utsikter.

Adress: 11 North 12th Street, Brooklyn
Hemsidan hittar du här.

5. While We Were Young NYC

En Instagram-dröm med accentfärger i ljusrosa och blått kombinerat med klassiska detaljer. While We Were Young NYC erbjuder vackra cocktails, brunch och middag med fokus på modern, hälsosam amerikansk mat. Perfekt för en brunch med tjejkompisarna!

Annons

Adress: 183 W 10th St, NYC
Hemsidan hittar du här.

6. The Butcher’s Daughter

En vegetarisk restaurang som blivit en av New York-bornas absoluta favoriter. The Butcher’s Daughter finns i dagsläget på två adresser i New York och serverar frukost, lunch och middag samt brunch på helgerna. De ljusa lokalerna har en naturnära inredning och bland dekorationerna får en uppsjö av gröna växter självklart ta plats.

Adress: 581 Hudson Street och 19 Kenmare Street
Hemsidan hittar du här.

Startbild: Le Coucou & Gubi

Läs också:

7 instagramvänliga restauranger i London

Modeexperten: 9 trendiga hak i New York

8 Instagram-vänliga restauranger och fik i Paris

Annons