6 vackra platser att bada bastu på i Sverige

Oavsett årstid är bastubad något vi nordbor tycker om att njuta av. Gemensamt för de sex platser vi har valt ut är deras närhet till naturen och vissa av dem har även vatten strax invid. Boka in en resa till någon av följande platser och njut av ditt bastubad!

Annons

Den varma ångan som kramar om huden är en del av den avslappningsritual många av oss njuter av. I Sverige finns det flera platser att bada bastu på året om och ett bastubad kan vara lika härligt under det varma sommarhalvåret som under de mörka, kalla vintermånaderna.

6 sköna platser att bada bastu på i Sverige:

1. Krusenberg Herrgård, Uppsala

Krusenberg SPA har två vedeldade bastur och ett spa med behandlingsrum och relaxdel. Huset ligger strax intill Mälaren med utsikt över vattnet. För 1-3 personer kostar en timmes bastubad 800 kronor. Från 4 personer kostar en timmes bastubad 250 kronor per person.

Annons

2. Djurönäset, Djurhamn

Foto: Djurönäset  

Stora panoramafönster som vetter ut mot vattnet med både dusch och rep på klippan utanför där du också kan bada. I bastun får cirka 20 personer plats och det går att boka året om. Finns även två vedeldade badtunnor på klippan intill för ytterligare cirka 16 personer. Pris vid offertförfrågan.

3. Svettekörka, Göteborg

Bastun är en del av Jubileumsparken, ett område i Göteborg som håller på att växa fram och som ska stå färdigt lagom till stadens 400 årsjubileum år 2021. Bastun är ritad av det tyska arkitektkollektivet Raumblabor Berlin och den är både gratis och öppen för alla.

Annons

4. Solar Egg, Kiruna

Via: Dezeen  

Det är bostadsförvaltningsbolaget Riksbyggen som har lanserat en äggformad bastu i guld. Bastun är flyttbar och kommer under 2017 att flyttas runt till olika platser i Kiruna. Solar Egg rymmer upp till 8 personer och värms av en hjärtformad vedkamin. Den är gratis att boka men behöver du låna badrock, handduk eller liknande tillkommer en kostnad. Bokas genom att besöka Riksbyggens hemsida.

5. Ostholmen, Möja skärdgårdsö

Möja är en av Stockholms skärgårds mest populära områden. På ön Ostholmen finns en mysig bastu belägen på klipporna nere vid vattnet. Bastun har öppet mellan maj-oktober och kan bara bokas på plats. Pris är 20 kronor per person och timme.

Annons

6. Kukkolaforsen Turist & Konferens, Haparanda

Foto: Kukkolaforsen  

I närheten av Kukkolaforsen ligger detta bastuparadis med flera olika bastuvarianter, bland annat VIP-bastu, Bya-bastu och Rökbastu. Det finns även ett litet bastumuseum för den som vill förkovra sig i kunskap om bastubad och dess historia. Pris är beroende av vilken bastutyp du vill ha.

Ska du besöka Stockholms skärgård i sommar? Det finns flera bastur att nyttja och samtliga av de som finns till förfogande är listade hos Skärgårdsstiftelsen där du också kan läsa mer om hur du bokar och vad det kostar.

Läs också:

Riksbyggen lanserar bastu i guld – med magisk utsikt

7 arkitektritade bastur att drömma om i sommar

Kika in i magiska semesterhuset bland trädtopparna

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 04 juli 2017
Annons