Guide: 7 guldkorn på Öland att besöka

Den långsmala ön är mångas sommarfavorit. Här samlar vi öns riktiga pärlor!

Annons

1.Hotell Borgholm, Borgholm

Karin Fransson är köksmästare i restaurangen som har en Michelinstjärna. Och det är inte så svårt att förstå varför, gästerna här äter fantastiskt goda avsmakningsmenyer i en skön och avslappnad atmosfär.

2. Capellagården, Vickleby

Hantverksskolan som startades av möbel- och inredningsarkitekten Carl Malmsten är ett fint besöksmål med fina utställningar, ett kafé, fin trädgård och med en egen handelsträdgård.

3. Mormors stenugnsbageri och kaffestuga, Stora Rör (Färjestaden)

En tur förbi till detta fina kafé är ett måste för Ölandsbesökaren. Fika på goda bullar och köp med dig ett öländskt rågbröd hem.

4. Loppisar

Det kryllar av fyndmöjligheter på ön och de är lätta att hitta: det finns mängder av skyltar längs vägarna. Ett fint tips är Majas Finloppis i Ismantorp.

5. Sollidens slott, Borgholm

Slottet som varit kungafamiljens sommarparadis sedan 1906 är väl värt ett besök, promenera i den vackra slottsparken och sedan kan du avsluta med en lunch i Kaffetorpet, som ligger utanför slottsgrindarna.

6. Alvaret

Ta en långpromenad på Alvaret och njut av naturen!

7. Vickleby

Årets Ölandsby 2017. Här finns fina kafé Mejeriet om man är fikasugen. För övernattning finns fina Bo pensionat. Om du bara åker till Vickleby över dagen – strosa längs den fina bygatan!

Foto: IBL 

Läs också:

7 hotell på Gotland – här är våra bästa tips inför sommaren

6 vackra platser att bada bastu på i Sverige

7 restauranger du måste besöka när du är på Gotland

Artikeln publicerades först på Femina.

Publicerat 14 juli 2017
Annons