7 inredningsbutiker att besöka i London

Planerar du en resa till London? Om du ska shoppa i staden vill du inte missa dess stora utbud för hemmets alla rum. Här listar vi sju inredningsbutiker att besöka i London.

Annons

London är en populär weekendstad – och vi förstår verkligen varför. Den brittiska huvudstaden pulserar av liv och erbjuder allt från lyxrestauranger, grönskande parker och sevärdheter till mysiga små pubar och stillsamma kvarter. Shoppingen i London är även en av faktorerna som lockar många till staden.

I London kan du besöka exklusiva designers showrooms, men även fynda på loppmarknader och upptäcka små, nischade affärer. Utbudet när det kommer till heminredning är stort och det finns något för alla smaker och plånböcker bara man hittar rätt.

Här listar vi sju inredningsbutiker i London som är värda ett besök:

1. Anthropologie

Foto: Anthropologie  

Anthropologie som från början är en amerikansk butikskedja finns i dag på sju olika ställen i London. Här finns allt från möbler och lampor till textilier och inredningsdetaljer för flera olika smaker. Utöver heminredning finns det även kläder och accessoarer.

Annons

Adress: Har sju butiker runtom i London, bland annat 158 Regent Street och 131-141 Kings Road
Hemsida här.

2. Mint

Foto: Mint Press  

Mint skulle snarare kunna liknas vid en butik med konst, tack vare sina unika, kreativa statementmöbler och -detaljer. Inredningsbutiken öppnade 20 år sedan och har sedan dess gjort sig ett namn genom att ha handplockade designföremål från såväl kända som nya namn – och alltid med form, färg och design i första rummet.

Adress: 2 North Terrace
Hemsida här.

Annons

3. Couverture & The Garbstore

I Notting Hill ligger Couverture & The Garbstore som erbjuder såväl inredningsdetaljer som mode och accessoarer. Här finns mer kända varumärken som Hay och Ferm Living, men det är även den perfekta butiken för att upptäcka nya mindre inredningsvarumärken.

Adress: 188 Kensington Park Road
Hemsida här.

4. The Conran Shop

Foto: The Conran Shop  

En inredningsbutik för dig som älskar modern design och eklektiska detaljer. Urvalet av möbler, belysning, inredningsdetaljer och köksattiraljer är stort men noga kurerat och butiken säljer såväl välkänd som ny design. I flaggskeppsbutiken finns en avdelning för barn, medan butiken i Marylebone har ett café och en takterrass.

Annons

Adress: 81 Fulham Road och 55 Marylebone High Street
Hemsida här.

5. Liberty

Liberty är ett av Londons klassiska varuhus med ett stort utbud inom flera olika kategorier. Inredningsavdelningen erbjuder allt från William Morris legendariska tyger, unika fynd och presenter till de senaste trenderna. Oavsett om du handlar eller inte så kommer du få en stor dos inredningsinspiration!

Adress: Hörnet av Regent Street och Great Marlborough Street
Hemsida här.

Annons

6. House of Hackney

Foto: House of Hackney  

En klassiker när det kommer till inredning i London är House of Hackneys färgstarka, lyxiga textilier och inredningsdetaljer. Utöver heminredning har butiken även mode och accessoarer och nyligen samarbetade House of Hackney med & Other Stories för en klädkollektion.

Adress: 131 Shoreditch High Street
Hemsida här.

7. SCP

Foto: SCP  

SCP:s flaggskeppsbutik i London har ett handplockat urval som erbjuder allt och lite till. Butiken är belägen i en tidigare möbelfabrik och rymmer inredningsinspiration, möbler, belysning, textilier samt mindre inredningsdetaljer som är enklare att ta med sig hem från resan.

Adress: 135-139 Curtain Road
Hemsida här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs mer:

7 av de mest Instagram-vänliga restaurangerna i London

Reseguide: Hanna Novas bästa tips i London

Residence listar: Kändisarna som är inredningstokiga

 

Publicerat 20 september 2019
Annons