12 av Nordens bästa och snyggaste storstadshotell

Sugen på en weekend i Stockholm Köpenhamn eller Oslo? Vi listar Nordens 12 bästa och snyggaste hotell som ger lika mycket vila som inredningsinjektion!

Annons

För att reseupplevelsen ska bli så bra som möjligt gäller det att välja hotell med omsorg.

Här är 12 hotell som är lika populära som snygga.

1. Grand Hôtel (reklamlänk), Stockholm

Anrika Grand Hôtel är många internationella kändisars förstahandsval när de besöker Stockholm.

Rummen och sviterna är klassiskt inredda och för den som söker det där lilla extra erbjuder hotellet en svit döpt efter prinsessan Lillian. Sviten mäter 330 kvadratmeter och består bland annat av två sovrum, vardagsrum, bibliotek, relaxavdelning och en egen biosalong.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

2. Lydmar Hotel (reklamlänk), Stockholm

 
 
 

Det är en välkomnande och inspirerande upplevelse att stiga in i Lydmars signatursvit – som arkitekten Eva-Lotta Axelsson, grundare av Nude ateljé, designat.

Annons

Ledordet i inredningen har varit World citizen – en världsmedborgare och ska spegla Lydmar hotells värden och gäster. För att skapa denna känsla har man valt möbler från B&B Italia – vars inredning bland annat finns representerad i  Bvlgaris hotell i Milano och Bentleys showrooms i London.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

3. Copenhagen Admiral Hotel (reklamlänk), Köpenhamn

 

Det ståtliga hotellet med stenfasad består av 366 rum där alla är unikt inredda med stilfull design och nordiska färger.

Annons

Copenhagen Adminral Hotel ligger i hjärtat av Köpenhamn och omgärdas av såväl shopping som utsikt över stadens charmiga innerhamn.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

4. Ett Hem (reklamlänk), Stockholm

 
 
 

I populära Ett Hem i Stockholm är det inte bara inredningen som är tongivande utan även huset, innergården, personalen och hela konceptet. Bakom interiören står brittiska stjärndesignern Ilse Crawford som alltid lyckas med att väva samman möbler med konst som som ger en den där magiska ”här vill jag vara”-känslan.

Annons

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

5. Hotell Skeppsholmen (reklamlänk), Stockholm

 
 

Skeppsholmen är platsen där storstad och skärgård möter varandra. En perfekt plats för de som vill njuta av härlig, naturnära utsikt från fönstret eller promenera in till Stockholm City på 10 minuter för shopping och krogliv.
Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

Annons

6. The Thief (reklamlänk), Oslo

 

The Thief ligger beläget mellan det berömda konstmuseet Astrup Fearnley och kanalen vid Tjuvholmen och Oslofjorden.

Rummen och sviterna är inredda med tidlös elegans, konst och hög designkänsla med både nationella och internationella designers. Bland annat Tom Dixon, Bruno Rainaldi och Anne Haavind ligger bakom möblerna och dekoren.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

7. Hotel At Six (reklamlänk), Stockholm

 
 
 

Hotellet At Six, som är Stordalens största hotellsatsning hittills, slog upp dörrarna i mars förra året i det gamla bankkontoret på Brunkebergstorg 6 i Stockholm. Londonbaserade Universal Design Studio står bakom inredningen, där målet är att sammanväva konst, arkitektur och design för att ge besökare en unik upplevelse.

Annons

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

8. Hotel Lilla Roberts (reklamlänk), Helsingfors

 

Lilla Roberts säger själva att de är hem för begreppet Hygge, som är ett ord som förenklat beskriver en varm atmosfär och mysig, bekant och härlig inredningsstil.

Byggnaden stod klar 1908 och är ritad av en av Finlands topparkitekter, Selim A. Lindqvist, och de 130 rummen, samt restaurang och bar, går huvudsakligen i mörka och djupa kulörer.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

Annons

9. Nobis Hotel, (reklamlänk) Köpenhamn

 
 
 

Nobis Copenhagen ligger centralt i en pampig byggnad från 1903 ritad av arkitekten Martin Borch. Under ledning av arkitekterna på Wingårdhs har det gamla musikkonservatoriet förvandlats till ett modernt lyxhotell.

Annons

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

10. The Winery Hotel (reklamlänk), Solna

 
 

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Exteriörens industriprägel möter det traditionella och tillsammans skapas en modern, men ändå ombonad miljö. Inspirationen till de öppna, luftiga interiörerna är hämtat från Brooklyns ombygga fabriker och Toscanas anrika vingårdar och saluhallar.

Annons

I hotellets interiör, som tagits fram av Jan Söder, har inspiration hämtats från Brooklyns ombyggda fabriker och Toscanas anrika vingårdar och saluhallar.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

11. Lysebu Hotel (reklamlänk), Oslo

På en höjd av 500 meter över havet – och en fantastisk utsikt därefter – ligger Lysebu Hotel.

På hotellets hemsida liknas den mörka träbyggnaden vid ett kungligt palats, som hämtat ur en norsk folksaga och rummen är avskalade och diskret inredda.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

12. Hotel Kämp (reklamlänk), Helsingfors

 

Anrika lyxhotellet Kämp grundades redan 1887 och räknas som ett av de finaste hotellen i Helsingfors. I början av 1900-talet var Kämp en mötesplats för många stora finländska konstnärer, däribland Akseli Gallen-Kallela, Robert Kajanus, Eino Leino och Jean Sibelius.

Rummen går i sekelskiftesstil och är smakfullt inredda i klassiskt stuk.

Läs mer om hotellet och boka här. (reklamlänk)

Läs också:

Sverige får unikt spahotell som ska flyta på vattnet

Kika in i Nobis nyöppnade hotell i Köpenhamn

Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017

 

Publicerat 20 februari 2018
Annons