8 Instagram-vänliga restauranger och fik i Paris

Montmartre, St Germain eller kanske Marais? Oavsett var du rör dig i Paris finns det något vackert att beundra och föreviga på bild. Här listar vi åtta restauranger och fik som är värda ett besök tack vare sin fina interiör.

Annons

I Paris finns det otaliga vackra platser att besöka och uppleva. När du är ute efter något att äta och dricka finns det allt från små hål i väggen med stadens godaste kaffe till dyra restauranger med lyxiga inredningar att välja och vraka bland.

Här listar vi åtta restauranger och fik där du garanterat kan föreviga din Paris-helg på en vacker bild – och dessutom njuta av god mat, dryck och fika!

1. Café de Flore

Gå i fotspåren av kända författare, skådespelare och filosofer – alla har besökt Café de Flore i Paris. Även om du kan fånga den klassiska bilden av ingången utan att besöka stället är det värt ett stopp för den parisiska inredningen samt för maten, fikat eller frukosten. De små runda borden i kombination med de gamla menyerna och det vita porslinet skapar en perfekt bas för ett stilleben.

Foto: IBL  

2. Ob-La-Di Café

Ob-La-Di Café har bara några år på nacken, men har sedan start varit populärt bland såväl parisbor som besökare. I den lilla lokalen gör sig såväl den noggrant tillredda maten, drycken som interiören fin på bild.

Annons

https://www.instagram.com/p/BIqYSIVhEQm/

3. Ralph’s Paris

I denna grönskande oas möts USA och Frankrike i Paris vackra kvarter i Saint-Germain-des-Prés. Ralph Laurens restaurang besöks frekvent av modeprofiler och kändisar, så ifall du besöker stället under modeveckan i Paris kan du garanterat spana in ett par kända ansikten.

Foto: IBL  

4. Bar Vendôme på Hotel Ritz

På Hotel Ritz ligger en del av Bar Vendôme under ett stort glastak vilket gör restaurangen till en plats att besöka året om oavsett väder. Med en genuin Belle Epoque-känsla, vackra detaljer och små typiskt franska bord och stolar är Bar Vendôme en klassiker i Paris. Hotel Ritz är även värt ett besök för att uppleva en liten bit av Coco Chanels liv, hon bodde nämligen i en egen Ritz-svit i 34 år.

Annons
Foto via: Hotel Ritz  

Läs även: 5 hotell med trendkänsla i Barcelona

5. La Maison Rose

En restaurang som du egentligen inte behöver äta på för att få till den där perfekta Instagram-bilden, men som är väl värd ett besök för en bit mat eller en kortare fikapaus. Det lilla rosa huset har en lång historia och sticker ut från den mysiga omgivningen i Montmartres populära kvarter.

Foto: IBL  

6. La Cantine på Merci

Du känner säkert igen den lilla röda Merci-bilen från Instagram, men visste du att här även finns restaurang och fik? La Cantine har en eklektisk inredning som blandar kristallkronor, rustika bord i plåt och stolar av olika slag samt vetter mot en pittoresk liten innergård. Intill finns även ett mysigt café med hundratals böcker om du bara vill ta en fikapaus.

Annons
Foto via: Merci La Cantine  

7. Alain Ducasse au Plaza Athenee

Ingen kan ta miste på vilken restaurang man har besökt om man lägger upp en bild från Alain Ducasse au Plaza Athenee. På ett av Paris lyxigaste hotell är restaurangen inte sämre. Interiören går i vitt med eleganta detaljer i spegelglas, ek och guld, medan taket pryds av enorma kristallkronor och hängande kristaller.

Läs även: 7 av de mest Instagram-vänliga restaurangerna i London

8. Les Chouettes

I en gammal fabriksbyggnad i Marais ligger restaurangen Les Chouettes. Den tre våningar höga restaurangen med glastak, kakelgolv i olika mönster och en inredning som blandar nytt och gammalt är väl värd att se. Öppen från lunch till natt passar stället för såväl lunch, middag som för en kopp kaffe.

Foto via: Les Chouettes  
Publicerat 01 augusti 2017
Annons