Alkoholfritt och nyttigt på Juiceverket

Juiceverket är som en modern cocktailbar med skön musik och attityd – fast med alkoholfria och nyttiga drinkar.

Annons

Man kan fråga sig om killarna bakom Juiceverket var på rätt plats i rätt tid eller om det helt enkelt är så att Andreas Wilson, Sebastian Berggren, Claes Häggström och Niklas Junker var de som kickstartade den rådande råsaftstrenden? I vilket fall som helst är det två år sedan de fyra vännerna bestämde sig för att öppna eget i form av en juicebar. De hittade en lokal på Nortullsgatan som de renoverade och inredde själva efter eget tycke och smak. Succén var omedelbar och i dag finns Juiceverket även i Moodgallerian, Hornstull och vid Götgatsbacken.
Vad bjuder man nyktra gäster på under vinterns festligheter?
»Vår version av Eggs and bacon! Det är en väldigt festlig fruktdrink med mycket smak. Man kan även toppa med cava eller addera gin om man har gäster som vill ha lite mer sug i drinken.»

Eggs and Bacon
3 äpplen

1 fänkål

8 hallon

3 cl pressad citron

1 tsk honung

4 isbitar

sodavatten

1 turkisk pepparkaramell eller lakritsrot

Gör så här:
Centrifugera äpplen och fänkål. Mixa saften med hallon, citron, honung och isbitar. Häll i ett glas och toppa med sodavatten. Mortla en turkisk peppar och strö över, alternativt mortla lakritsrot och blanda med vatten som sprayas på drinken. Har man inte tid att blanda ingredienserna går det bra att köpa baser på Juiceverket och garnera och addera sprit/sodavatten hemma.

Publicerat 09 februari 2014
Annons