grace2
grace3

Resesajten hotels.com har listat några av de mest populära hotellen i deras nätverk, utifrån hotellens takpooler. Och vi är helt överens om att vi gärna hade tillbringat en dag – eller tio – på de här hotellen.

Läs mer: 9 infinitypooler att drömma sig bort till

1. Hilton Molino Stucky Venice (länk till Hotels.com) – Venedig, Italien

Takpool med utsikt över Venedig, som har ett oändligt kulturellt utbud. Poolen med tillhörande bar är öppen mellan maj och september.

hilton1
hilton3

Pris från 2 267 kronor. 

2. Splendid Hotel & Spa Nice (länk till Hotels.com) – Nice, Frankrike 

Nice är en gammal stad där allt från gamla katedraler till toppmoderna shoppingcenter samsas. Allt kan inte upplevas från poolen, men när du trampat runt i Nice en hel dag är det härligt att avnjuta kvällen vid poolkanten.

Pris från 1 619 kronor. 

3. SIXTY Lower East Side (länk till Hotels.com) – New York, USA 

För en stad som inte har särskilt många stränder är det extra skönt att kunna fly värmen och svalka sig. Den här takpoolen är omgiven av tropisk miljö och botten pryds av den kände konstnären Andy Warhol.

 Pris från 2 343 kronor. 

4. The Yeatman Hotel (länk till Hotels.com) – Porto, Portugal 

Simma in i solnedgången i denna infinity-pool i Porto. Den kanske inte är den största, men utsikten över stadens hustak är verkligen storslagen.

Pris från 3 257 kronor. 

5. Grace Santorini (länk till Hotels.com) – Santorini, Grakland 

Högt beläget på Santorini ligger det här härliga designhotellet vars evighetspool ger dig känslan av ett eget hörn i Egeiska havet.

Pris från 9 049 kronor. 

Läs mer: Arkitekterna ger sina 6 bästa tips till dig som vill bygga pool