Barcelonaguiden: 13 smultronställen du inte får missa

Ska du till Barcelona i sommar? Ta del av utbytesstudenten Cecilia Fejnes storstadsguide där allt från tapasfavoriter till cocktailbarer ryms.

Annons

Man säger ofta att Barcelona är den perfekta staden för en weekendresa. Här finns kultur, storstadspuls, mat i världsklass, sandstränder och ett festliv som gör få besvikna. Utbytesstudenten Cecilia Fejne ger dig sina bästa tips för att få en lyckad vistelse i en av västvärldens mest tätbefolkade storstäder.

1. Burgare i världsklass nära stranden

Makamaka Beach Burger Cafe, Passeig de Joan de Borbó, 76, 08039

Surfer-hipp beachclub med riktigt goda hamburgare samt svalkande juicer och drinkar. Eftersom det ligger nära stranden är det perfekt som lunch eller after-beach.

2. Brunchställe med extra allt

Brunch and Cake by the Sea, Passeig de Joan de Borbó, 5,08003

Bästa brunchen i stan. Färska råvaror och minst sagt spektakulära uppläggningar. Acai bowls, Eggs Benedict, Banana bread och Nutella French toast som smakar något ut över det vanliga. Cup and Cake heter kedjan som ligger lokaliserad på ett par ställen i Barcelona. Gå in på deras hemsida och se vilket som ligger närmast dig. Brunch and Cake by the Sea låg farligt nära min lägenhet.

Annons

3. Lunch i lyxig loungemiljö

Bestial, Centro Comercial Marina Village, Carrer de Ramon Trias Fargas, 5, 08008

Lyxig lunchrestaurang lokaliserad precis vid stranden. Den stora terrassen med solbäddar och de svajande gardinerna ger en skön loungekänsla. Utöver deras goda mat rekommenderar jag verkligen deras sangria gjord på cava.

4. Utsiktsplats över Barcelona

Bunkers del Carmel, Carrer del Turó de la Rovira, s/n,08032

I utkanten av Barcelona ligger detta smultronställe. Börja dagen med en morgonpromenad upp till den gamla bunkern för att se en fantastisk utsikt över Barcelona. Eller varför inte en picknick vid solnedgången!

5. Cocktailbar med goda drinkar

Creps al Born, Passeig del Born, 12,08003

Första gången jag gick innanför dörrarna välkomnades jag med ”Välkommen till bästa cocktailbaren i Barcelona”. Och det stämde enligt mig! Trångt och grym stämning. Precis som namnet avslöjar går det att få roliga varianter på crêpes som tilltugg till drinken.

Annons

6. Drick kaffe av bönor från hela världen

Nomad, Passatge Sert, 12,08003

Nomad är en kaffebar och rosteri som ligger i en lummig liten passage i Born. Stället drivs av ett gäng kaffedyrkande killar som köper in och rostar kaffe från världen över helt själva.

7. Stans bästa american pancakes

Picnic, Carrer del Comerç, 1,08003

Erbjuder klassisk brunchmeny men deras American pancakes är to die for. Mysig stämning med servering på trottoaren där omatchade möbler ställs ut där solen skiner.

8. Festa på Hotell W

Eclipse, Plaça de la Rosa dels Vents, 1,08039

På spetsen av Barceloneta ligger Hotell W. Dit ska man gå om man vill kombinera goda drinkar med grymt festande och en fantastisk utsikt. Klubben ligger nämligen på hotellets 26:e våning.

9. Stans bästa tapas

Bar Cante, Carrer de la Unió, 17,08001

Bar Cante är en tapasrestaurang som jag skulle vilja säga är snäppet vassare än många andra. Att det ligger på en tvärgata till Las Ramblas betyder i detta fall inte att det är en turistfälla. Här får man tapas lagad över baren med dagens fångst från havet och mycket mer. Det krävs att man bokat bord ett par dagar i förväg.

Annons

10. För finsmakare

Bastaix, Plaça del Fossar de les Moreres, s/n,08003

Restaurangen ligger också i Born på ett mysigt torg. Ett väldigt gastronomiskt tapaskök för finsmakare. Rekommenderas varmt men då det är en väldigt liten lokal är det en fördel om det är ett litet sällskap.

11. Besök en outlet 

La Roca Village s/n,08430 Santa Agnès de Malanyanes

Om ni har mycket tid över eller om det är dåligt väder finns det en outlet som heter La Roca Village cirka en timme med buss utanför Barcelona. Absolut värt ett besök för shoppingsugna.

12. Prisvärd tapas

Bodega La Puntal, Carrer de Montcada, 22,08003

Denna tapasrestaurang ligger i mysiga Born som är full av restauranger och små butiker. I restaurangens entré möts man av en till synes liten bar med vintunnor som barbord och Pata negra hängades på väggarna. Går man lite längre in göms en lokal med fantastisk takhöjd. Maten är god och väldigt prisvärd.

Annons

13. För den aktiva

Monserrat, Monistrol de Montserrat, 08199 Montserrat

En hike på berget Monserrat är verkligen att rekommendera. Utsikten på 1200 meters höjd och vandringen dit är absolut värd lite flås. Man tar sig till utgångspunkten med metron och sedan en kabinlift. En perfekt dagsutflykt som bränner bort all tapas.

cecilia fejne barcelona
 


Text och foto: Cecilia Fejne

Annons