Bolon-systrarnas bästa sommartips: så semestrar du i Torekov!

Annica och Marie Eklund driver mattföretaget Bolon och är uppvuxna med sommarsemester i Torekov och på Bjärehalvön. För Residence tipsar systerduon om sina skånska sommarfavoriter.

Annons
Systrarna Annica och Marie Eklund på Bolon.
Systrarna Eklund driver Bolon, och tipsar i senaste numret av Residence om sina sommarfavoriter på Torekov.  

Hamnkrogen

Torekov

Vi älskar denna lilla pärla som är så genuin i Torekovs hamn – bästa personalen och fantastisk mat. Ett härligt läge, och har man tur att sitta på övre terrassen har man en fantastisk solnedgång att njuta av med Hallands Väderö som inramning.

Hallands väderö

Kattegatt

Vårt stora tillhåll hela sommaren. Att bada med sälarna, grilla på klipporna och samt åka vattenskidor från ön i solnedgången! En magisk plats på jorden med små laguner och vita stränder med kristallklart vatten.

Ostron på Hamnkrogen i Torekov.
Ostron på Hamnkrogen är ett måste om du besöker Torekov.  

G Swensons

Torekov

Klassisk restaurang mitt i kärnan av Torekov, mycket personlig och god mat och härlig terrass ute att sitta och titta på människor, då det är här allt rör sig!

Annons

Bäckdalens Växthus & Café

Torekov

Bohemisk pärla med riktigt klassisk fikastämning, allt hembakat och man sitter i trädgården, vilket är magiskt. Hit åker vi alltid flera gånger och njuter i fulla drag. En inspirationskälla på många vis!

Tant Grön

Bjärehalvön

Lilla Frankrike på Bjärehalvön, en gårdsbutik med ostar och delikatesser i alla slag men i lagom format och storlek. Fantastiska ostar, choklad, olivoljor, teer och under sommaren finns det fantastiska outstanding färska hallon som ingen slår!

Läs mer:

Så inreder du för ett kreativt liv – Bolons Annica Eklunds bästa tips

Spana in fotografen Charlie Drevstams hemliga äppelträdgård

De lämnade stan för lantlivet på Österlen – kika in

Publicerat 10 juli 2018
Annons