Clarion Sign öppnar Stockholms grönaste takterrass

Vad sägs om att dricka välsmakande och hållbara cocktails på en grönskande takterrass mitt i Stockholm city? Det är precis vad du kan göra på Clarion Hotel Sign.

Annons

Lagom till sommaren öppnade  Clarion Hotel Sign i Stockholm upp dörrarna till sin grönskande takterrass Rooftop Garden Bar. I baren serveras hållbara drinkar i samarbete med Absolut och deras initiativ The Green Hustle, som syftar till att minska svinnet i världens barer och göra både bartenders och bargäster mer medvetna om hållbarhetsfrågor.

– Med en magisk vy över takåsarna och med sköna motown-tunes är det här den ultimata sommardestinationen. På Rooftop Garden Bar ser vi till att våra fräscha cocktails avnjuts på det mest hållbara sättet som går – från skapandet till recyclandet vilket går helt i linje med vårt övergripande hållbarhetsarbete som genomsyrar hela hotellet, säger Henrik Berghult, VD Clarion Hotel Sign.

Clarin Hotel Signs takterrass Rooftop Garden Bar är en grönskande oas.
Clarin Hotel Signs takterrass Rooftop Garden Bar är en grönskande oas.  

Hållbarhet en viktig fråga

Hållbarhet och minskat matsvinn har länge varit en viktig fråga inom restaurangvärlden och nu hakar även barerna på. Förutom att det är bra ur miljösynpunkt finns det dessutom pengar att spara. På Rooftop Garden Bar kokar man till exempel sockerlag på återvunnen frukt och plastsugrör är ett minne blott. Målet är att helt sluta med på engångsplast på alla Nordic Choice Hotels, vilket man redan i princip har uppnått.

– Hållbarhet kan kännas som en överväldigande fråga, men vi hoppas att The Green Hustle ska göra den mindre skrämmande och mer tillgänglig för alla. Små förändringar kan leda till storpositiv påverkan, säger Absoluts globala ambassadör Ricardo Dynan, som är en av initiativtagarna bakom The Green Hustle.

Öppettider

Rooftop Garden Bar är öppen onsdag-torsdag klockan 16:00-21:30 samt fredag-lördag klockan 14:00- 21:30. Takterrassen är även tillgänglig för privata evenemang.

 

Publicerat 23 juni 2019
Annons