Det är resesajten Travel and Leisure som har rankat världens 100 bästa hotell utifrån faciliteter, område, service, mat och helhetsvärde. I listan fanns det flera magiska hotell i fjärran länder men även några godbitar nära oss. I listan nedan är Europas tio bästa hotell listade.

De 10 bästa hotellen i Europa:

1. Castello di Casole — A Timbers Resort, Casole d’Elsa, Italien

En av Italiens största, privatägda fastigheter där du är omringad av vinodlingar och vackra miljöer. En stor infinitypool med utsikt över grönskan är en del av hotellets mest omtyckta faciliteter.

2. Rosewood Castiglion del Bosco (länk till Hotels.com), Montalcino, Italien

Även detta hotell ligger för sig själv med hänförande vy över de italienska vinodlingarna. Här finns 23 sviter, elva lyxvillor och en privat golfbana, spa och givetvis en egen vinodling.

3. Mont Cervin Palace, Zermatt, Schweiz

Skidåkning året om, cykelturer längs bergen och härliga stråk att vandra på. Det här är den perfekta platsen för dig som vill bli rejält bortskämd men samtidigt aktivera dig.

4. Ballyfin, County Laois, Irland

Unik konstsamling, elegant arkitektur och personal i världsklass. Det räcker nästan med att läsa om besökarnas rekommendationer för hotellet för att vilja resa dit och uppleva hotellet för sig själv.

5. Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budapest

Four Seasons är en världskänd, exklusiv, internationell hotellkedja med 105 hotell i 43 länder. På hotellet Gresham Palace i Budapest råder det ingen tvekan om att servicen är lika bra som i övriga städer. Vill du bo här kan du boka något av de rum som har en liten balkong med panoramautsikt över floden Donau och Slottskullen – härligt!

6. Hotel 41, London

Hotel 41 har vunnit en hel del priser och är med andra ord ett hotell att räkna med. Gäster kallar hotellet för det absolut bästa med service i världsklass – bland annat har hotellet kunnat lösa biljetter till utsålda teaterpjäser och utställningar.

7. Milestone Hotel, London

Hotellet var för flera hundra år sedan, runt 1600-talet, ett hem för ambassadörer och baroner. Idag finns en variation av rum, sviter och även lägenheter att bo i och allt från hotellets blommor och detaljrika rum till frukostbordet dagen efter är i högsta klass.

8. Beau-Rivage Palace, Lausanne, Schweiz

Ett palats med rum för det allra mesta. Vill du ha ett boende med extraordinär utsikt och vacker miljö är det här helt rätt för dig. Med sju restauranger, varav en är på en båt, finns det något för allas munnar – det här är något extra.

9. Ashford Castle, County Mayo, Irland

Upptäck Irland på riktigt i ett magnifikt slott på landsbygden. Byggnaden är över 800 år gammal och renoverades för cirka 600 miljoner kronor med hjälp av bland annat arkitekten Philippe Bonino. Ett av de mest prestigefyllda hotellen i Europa.

10. Egerton House Hotel, London

Här är hotellets anrika historia en stor del av tanken bakom inredningen samtidigt som samtliga rum är utrustade med den senaste tekniken. Om mat och dryck är en stor del av er vistelse är detta hotell något för er.