New York, New York… Staden som aldrig sover och favoritstaden för många, inte minst oss svenskar. Här finns det något att göra dygnet runt och hotell i överflöd. Givetvis har vi valt ut fem snygga favoriter med det där lilla extra.

1. Kimpton Hotel Eventi (länk till Hotels.com)

Via: Kimpton Hotel Eventi

Unikt för hotellet är att varje rum har fönster från golv till tak. Redan i lobbyn märks den utmärkande stilen för hotellet, en kombination av det bästa från Japan och Manhattan. En märklig kombination kan tyckas, men oj så de lyckas. En fullträff i New York.

2. Bowery Hotel

Via: Bowery Hotel

Är du ute efter ett hotell på Manhattan med utsikt är Bowery Hotel helt rätt för dig. De industriella fönstren är ett av hotellets signum såväl som badkaren i marmor.

3. Wythe Hotel

Wythe Hotel har en extraordinär utsikt över Manhattan där det är beläget i Williamsburg, Brooklyn. Industriellt möter modernt och på sjätte våningen finns en terrass som är ett måste om du vill ta en välsmakande cocktail i solnedgången.

4. Refinery Hotel

Från början var hotellet en hattfabrik, något man säger ha tagit inspiration av när man dekorerade de 197 rummen som finns att bo i. Stora fönster, badrum i marmor och mörka trägolv är några av detaljerna som hotellet är stolt över.

5. Boro Hotel

Via: Timeout

Hotellet var från början en tom byggnad som stått oanvänd under en längre tid. Efter att arkitektbyrån Grzywinski+Pons fick sätta tänderna i projektet har det utvecklats till ett butikshotell med såväl hemtrevnad som industriell känsla och med stora, generösa ljusinsläpp.

Läs också:

7 trendiga hotell i Paris

Lista: De 8 snyggaste hotellinredningarna 2017

Ångkraftverket omvandlades till designhotell – kika in

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Gilla Residence på Facebook