Zzz Dreamscape Hotel

Zzz Dreamscape Hotel är ett helt nytt koncept med en heldigitaliserad upplevelse, utan personal och med genomgående unik form och design i hela hotellet som ligger under mark. Bakom Zzz Dreamscape Hotel står Mornington Hotel Group. I mitten av oktober slår hotellet upp dörrarna på Kungsgatan 17. 

Hotellets egna app är central genom hela upplevelsen. Gästen checkar in via en automat i entrén, ungefär som på flyget, och för att öppna sitt rum använder gästen appen i sin smartphone. Väl på plats kliver gästen in i en drömsk värld där Alice i underlandet står för huvudinspirationen. Designkonceptet är framtaget av designbyrån This Way Up tillsammans med formgivaren Malin Palm.

Efter att fastighetsbolaget Gusto, som står bakom Mornington Hotel, tog över fastigheten på Kungsgatan 17 för flera år sedan har ägarna haft en idé om att bygga ett annorlunda hotell i fastigheten. I en tid när alla branscher digitaliseras och konsumenterna eftersöker nya upplevelser arbetades konceptet för nya Zzz Dreamscape Hotel fram. 

– Vi har en lång erfarenhet av hotell och ville utmana oss själva kring idén om hur ett hotell kan se ut. Ett helt digitalt och obemannat hotell under mark mitt i city blev en spännande utmaning både tekniskt och arkitektoniskt. Här har vi bokstavligt löpt hela linan ut och byggt en drömvärld som kittlar sinnena och där gästerna kommer dra på mungipan innan de beger sig in i egna drömmar, säger Mårten Persson, ägare till Zzz Dreamscape Hotel.

Fokus för Zzz Dreamscape Hotel är väldigt centrala lägen i storstäder. Nu öppnar man det första hotellet i sin nisch men framåt tittar man även på andra storstäder runt om i Europa. Några spännande städer i blickfånget är Köpenhamn, London, Paris.

Läs mer: 

Bergaliv – Sveriges naturskönaste hotell 

Magiskt designhotell i Köpenhamn 

Stockholms mysigaste hotell vid Slussen 

Zzz Dreamscape Hotel

Zzz Dreamscape Hotel
Zzz Dreamscape Hotel