Vi är nyss hemkomna från designmässan 3daysofdesign och glädjen att komma iväg och mötas var påtaglig bland oss besökare. Dessutom är det alltid en god idé att åka till Köpenhamn. Det är en en ”by” som är lätt att älska, lättillgänglig för alla, vacker, mysig. Och med det bästa utbudet av design, mat, mode, shopping och hotell. Här är vårt urval av de fem hetaste hotellen just nu. Två av dem helt sprillans nya dessutom!

1. Villa Copenhagen

Köpenhamn hotell villa copenhagen suite
Köpenhamn hotell villa copenhagen fasad
Köpenhamn hotell villa copenhagen pool

Nyöppnade Villa Copenhagen (@villcph) ligger i den gamla Post- och telegrafbyggnaden från 1912 precis intill Tivoli i centrala Köpenhamn. Det är en pampig tegelbyggnad med stora, franska fönster som nu innehåller ett alldeles fantastiskt fint hotell. På innergården finns en pool, i bottenvåningen finns matsalen med en ljuvlig frukost och gym som är öppet dygnet runt för den hågade. Atmosfären är självklart lyxig men också skönt avspänd och personalen ett under av vänlighet och värme. Rummen är vackert inredda med det bästa av dansk design, sängarna bäddade med mjuka bolsters och den där detaljen med nattlampa som tänds i badrummet så fort du kommer in är så där perfekt genomtänkt. Hit kommer vi tillbaka! (länk till CJ)

2. The Audo

Köpenhamn hotell menu thea audo bedroom
Köpenhamn hotell menu thea audo lobby

I nyligen exploaterade Nordhavn sjuder det av liv och rörelse. Här är det trendigt så det räcker och blir över, och det är en riktig IT-destination om du är på besök i Köpenhamn. Hotellet The Audo (@the_audo) är ”sanslöst bra” för att citera vår utsända! Hotellet med 10 rum (som också är en mötesplats med café, restaurang, bar och butik) ägs av danska inredningsproducenten Menu och är ritat av Norm architects. Allt är genomtänkt och noga utvalt, inrett i tätt samarbete mellan Menu och Norm. Vi svenskar har anledning att vara lite stolta: alla sängar kommer från Dux, som tog fram en speciell sänggavel, som ritades av Norm till hotellet. Här kan du läsa mer och boka ett rum.  (länk till CJ)

3. Hotel Central & Café

Hotell Central och cafe köpenhamn exterior
Hotell Central och cafe köpenhamn interior
Hotell Central och cafe köpenhamn ett dubbelrum

Man kan ju inte annat än älska ett hotell som bara består av ett rum! Herregud, vilken ynnest och vilket totalt hygge att ensam eller med sin partner få mysa in sig på detta supercharmiga ställe. Hotel Central & Café (@centralhotelogcafe) samarbetar med Café Granola där du kan äta din middag, det ligger bara ett stenkast bort. Och i det lilla caféet i husets bottenvåning njuter du förstås din frukost. Läs mer om Hotel Central och boka ditt rum här. 

4. D’Angleterre

Köpenhamn hotell d'angelterre fasad
Köpenhamn hotell d'angelterre sovrum
Köpenhamn hotell d'angelterre trapphus

Det är svårt att lista fantastiska hotell i Köpenhamn utan att nämna anrika, femstjärniga lyxhotellet D’Angleterre (@dangleterrecph) mitt på Kongens nytorv. Här har det bedrivits hotell sedan 1755, och hotellet anses vara ett av de första lyxhotellen i världen. Här finns 30 rum och 60 sviter. Restaurangen och hela miljön bjuder på en underbar ambiance. Marchal, som hotellets restaurang heter, har en Michelinstjärna. Huset är i viktoriansk stil som lirar fint mot det bästa av nutida, nordisk design. Här finns förstås också ett vådligt härligt spa! Boka ditt rum och läs mer om hotellet här. 

5. Herman K by Paustian

Köpenhamn hotell herman k lobby
Köpenhamn hotell herman k matsal
Köpenhamn hotell herman k fasad

På det här boutiquehotellet, ett stenkast från Kongens Nytorv och det livliga Strøget, är det design och arkitektur som står i fokus. Den tidigare transformatorstationen från 60-talet har förvandlats till ett lyxigt hotell med 31 individuellt inredda rum och bevarad industriell charm. Inredningen balanserar upp betongen och det industriella med varma färger och mjuka texturer från Paustian och Warm Nordics kollektioner, vars ägare står bakom det nya hotellet. Herman K by Paustian (öppnar senare under 2020, hemsida ej klar). Här kan du boka hos Hotels (länk till CJ).

Läs mer här:

Stor guide: Inredningsproffsen listar höstens trender

5 trender hösten 2020 – trendrapport från 3 days of design

Hemma hos Ellen Dixdotter och Jacob Holst i Köpenhamn