Reseguide: Inredningsproffsens 9 måsten i New York

Vart går två kräsna inredningsproffs när de vill få inspiration de luxe i New York? Vi listar stylisten Lotta Agatons och fotografen Pias Ulins bästa tips.

Annons

Läs även: 4 trendiga restauranger i New York

1. Juice press, Soho.

Juice press New York
Juice press, Soho.  

– När jag är inne i stan går jag alltid förbi Juice press i Soho. Supergott!, säger Pia.

Juice press finns lite överallt på Manhattan. Den probiotiska juicen är en gamechanger enligt självaste Oprah Winfrey som hade den på sin innelista.

Hemsida: juicepress.com

2. Bageriet Dough

Bageriet Dough i Brooklyn.
Bageriet Dough i Brooklyn.  

Bageriet som serverar den handtrillade superfräscha doughnuten, och som bakar nya färska hela dagen lång. Helt enkelt New Yorks bästa doughnuts, bara två kvarter från Pias lägenhet.

Annons

Hemsida: doughdoughnuts.com

3. Workstead

Workstead i Brooklyn.
Workstead i Brooklyn.  

– Liten firma med fantastisk design för lampor, fåtöljer, bord. Vi besökte deras studio i Gowanus (Brooklyn).

Missa inte deras webbshop! Pia har en av deras lampor i vardagsrummet.

Hemsida: workstead.com

Läs även: Hemma hos inredningsfotografen Pia Ulin i Brooklyns skönaste lya

4. Judd foundation 

Judd foundation.
Judd foundation.  

Minimalismens anfader, konstnären Donald Judd, flyttade in i huset på Spring street 101 år 1968 och bodde där fram till sin död, i mer än 25 år. Han köpte konst av sina kompisar Claes Oldenburg, Dan Flavin och Claes André och ägnade enormt mycket tid åt att placera den på bästa minimalistvis i huset. Spring street 101 räknas även som platsen där uttrycket ”permanent installation” föddes. Judd, som bodde och arbetade i huset, betalade bara 68 000 dollar för 2 400 kvadratmeter,  som nu ligger mitt i de allra hetaste konstnärskvarteren i Soho. Sedan 2013 är Judd foundation öppet för besök som måste förbokas.

Annons

Hemsida: juddfoundation.org

5. The Apartment by the line

Möbelbutiken The Apartment by the Line
Möbelbutiken The Apartment by the Line.  

Möbelshopping at its best. Här presenteras möblerna i en fantastisk lägenhet mitt i Soho, öppet under några timmar på dagen. men man kan också boka tid för personal shopping. 

– Jag ville köpa allt, men jag hade redan för mycket packning för flyget, säger Lotta Agaton.

Hemsida: theline.com

6. Restaurang Prime Meats

Restaurang Prime Meats
Restaurang Prime Meats  

”A farm to table”-restaurang som ska påminna om krogarna som fanns i New York runt förra sekelskiftet. Menyn är tyskösterrikisk-inspirerad, med spätzle, surkål, pretzels, men även lite lättare mat som ostron.

Annons

– Trevlig, typisk hipsterrestaurang i Pias gamla kvarter Carroll gardens. Bra öl- och korv-meny men naturligtvis också bra kött …, säger Pia och Lotta.

Hemsida: frankspm.com

7. Marc Jacobs bookmarc

Marc Jacobs – Bookmarc.
Marc Jacobs – Bookmarc.  

Marc Jacobs fina bookstore på Manhattan, bra foto- och konstlitteratur och en massa vintageböcker som man inte hittar på andra ställen.

Hemsida: marcjacobs.com/bookmarc

8. Inredningsaffären Home Stories

Inredningsaffären Home Stories
Inredningsaffären Home Stories  

New Yorks bästa inredningsaffär ligger i Brooklyn heights. Paret Sophie och Paul Yanacopoulos-Gross, som driver Home stories, har under 90-talet haft samma butik i Genève i Schweiz. Kolla in sortimentet på deras färgkoordinerade hemsida. Passa dessutom på att gå till Brooklyn heights promenade och få den bästa utsikten över Manhattan!

Annons

Hemsida: homestories.com (reklamlänk)

9. High Line

Aerial-View
 

En promenad på det gamla förut övergivna spårområdet High line i Chelsea, som numera är en uppodlad park, är ett absolut måste för varje New York-besökare. En underbar oas där man kan njuta av folklivet helt oavsett årstid.

Hemsida: thehighline.org

Publicerat 14 mars 2016
Annons