hotel köpenhamn

Hanna Nova: Bästa hotellen i Köpenhamn

På jakt efter inspiration? Vi bjuder på våra absoluta favorithotell i Köpenhamn – staden som vet att inredning och mat hör ihop och har full kolla på hur man skapar inspirerande miljöer.

Annons

The Krane

Fram till nyligen kändes det som Köpenhamn hade precis allt – utom bra hotell. Men det börjar sakta förändras. Nyligen öppnade Nobis sin första Köpenhamnsfilial och förra hösten slog det tjusigt inredda Hotel Sanders upp portarna, ett av stadens mysigaste hotell. Klassikern Royal SAS har fått ett lyckat ansiktslyft av Space Copenhagen och är man på jakt efter ett annorlunda hotell finns numera The Krane, ett hotellrum i en lyftkran i Nyhavn, med egen butler, ett mini-spa och milsvid utsikt. Det är en upplevelse.

the krane Köpenhamn hotell
 

Herman K

Ett av de nyaste hotellen att öppna upp i Köpenhamn är Herman K, som ligger centralt beläget i närheten av kungens Nytorv och drivs av samma team som äger det populära hotellet SP34. Hotellet har en brutal inramning i en gammal transformatorstation från 1963, med råa betongväggar och en reception med tolv meter högt i tak. Det är egentligen ett ganska litet och intimt hotell, med endast 34 rum i olika storlekar, en takterrass, gratis vin för gäster mellan 17-18 och klockan 22 varje kväll bjuds gäster på en stärkande nattfösare i den lilla baren. Här finns även Restaurang Roxie, som drivs av teamet bakom Michelin-restaurangen Kadeau.

Herman K Köpenhamn hotell
 

Nobis Copenhagen

Nobis första hotell utanför Sverige slog upp portarna i Köpenhamn förra året, ett stenkast från tågstationen och Tivoli. Under ledning av Gert Wingårdh har Nobis förvandlat ett gammalt musikkonservatorium till ett modernt lyxhotell med 77 rum och tre sviter. Det ståtliga huset ritades för ett försäkringsbolag 1903 och blev sedan hem för Danmarks Kungliga Musikkonservatorium. Hotellrummen är fantastiska med högt i tak och vackra originaldetaljer.

Nobis Köpenhamn hotell
 

Vipp Loft

Njut av Köpenhamns största “hotellrum” beläget i Islands brygge, cirka tio minuter från centrala Köpenhamn. Vipp loft ligger i en vacker gamma fabrik från 1910, som ägs av varumärket Vipp, framför allt känt för sina pedalbyttor. På senare år har de börjat göra kök och möbler samt experimentera med olika typer av boenden, där Vipp loft är det senaste tillskottet. Vipp loft, tjusigt inrett av Studio David Tholstrup, erbjuder 400 kvadratmeter för max fyra personer. Här finns kök (från Vipp såklart), vardagsrum, två sovrum och ett härligt bibliotek intill den öppna brasan. Att de snabbfotade danska målproducenterna satsar på hotellbranschen råder det ingen tvekan om. Vipp kommer snart öppna ännu ett boende och nästa år öppnar Menu ett hotell med 20 rum där man möter deras möbler i helt olika inredningsstilar.

Vipp Loft Köpenhamn hotell
 

Hotel Sanders

Tjusiga Hotel Sanders öppnade i november 2017, och med 52 rum fördelat över fem våningar känns det litet och intimt på helt rätt sätt. I orangeriet högst upp finns en populär restaurang som är öppen för alla, för en drink i baren eller en helkväll med middag. Varje detalj i hotellet är särskilt framtagen och skräddarsydd för byggnaden, från personalens kläder (designade av Older Paris) till dörrhandtagen. Bakom inredningen står Londonbaserade Lind + Almond, som lyckats skapa en hemtrevlig bohemisk känsla med inslag av kolonial elegans. Hotellet ägs av den välkända danska balettdansören Alexander Kølpin, vars målsättning var att skapa ett litet hotell laddat med lyxig hemkänsla, som kan attrahera kreatörer från hela världen och samtidigt vara en levande mötesplats för dem som bor i staden.

Hotel Sanders Köpenhamn hotell
 

Läs mer:

TypeO lanserar projektet ”Lågdager” – inreder hotell med skånsk design

Skapa hotellkänsla i badrummet – 17 shoppingtips

Nobis hotell öppnar restaurang – inredd av Wingårdhs

Publicerat 11 september 2018
Annons