Japanskt bad på hotell Yasuragi i Stockholm.

Hanna Nova: Sju hotell för designintresserade

Chefredaktör Hanna Nova Beatrice listar hotellen i Stokholm och Köpenhamn som är värd en omväg för den designintresserade.

Annons
Japanskt bad på hotell Yasuragi i Stockholm.
 

Yasuragi
Stockholm
Den klassiska spa-anläggningen på Hasseludden har uppdaterats med japanska influenser och rogivande toner, i samarbete med DAP Arkitekter, och i samma veva har superduktiga Joyn Studio gett fyrtiotvå rum och fem sviter en helt ny inredning. Det är välgenomtänkt, vackert och inrett med fokus på välbefinnande. 

onst av Jaume Plensa på hotell At Six i Stockholm.
Jaume Plensa är en av konstnärerna som finns representerad på designhotellet At Six i Stockholm.  

At Six
Stockholm
Inrett av Universal Studios, som drivs av brittiska designstudion Barber Osgerby. At Six känns internationellt, med en eklektisk blandning av italienska möbelikoner och oväntade material. Lägg till det urvalet av konst, kurerat av experten Sune Nordström. 

Annons
Rum på designhotellet The Krane i Köpenhamn.
The Krane. Foto: Rasmus Hjortshøj.  

The Krane
Köpenhamn
En gammal kolkran från 1940-talet har förvandlats till ett av Skandinaviens mer oväntade boenden med milsvida utsikt från sin höjd, 15 meter ovan mark. Boendet är ett samarbete med möbelproducenten Menu och Norm Architects och ligger i Nordhavn, Köpenhamn. I boendet, med plats för två personer, ingår butler och elbil under vistelsen.

Dagbädd i läder och lurivga soffor på exklusiva hotellet Vipp Lost i Köpenhamn.
 

Vipp Loft
Köpenhamn
Allt fler producenter satsar på boende som ett sätt att visa upp och marknadsföra sina möbler och produkter. Vipp Loft är ett av Köpenhamns största boenden med 400 kvm anpassat för 2-4 personer. Loftet i det före detta tryckeriet är inrett med stor fingertoppskänsla av Studio David Thulstrup. 

Annons

https://vipp.com/en/hotel/vipp-loft

Designhotellet Ett Hems interiör är ritad av Ilse Crawford.
Ett Hem, med interiör av Ilse Crawford.  

Ett Hem
Stockholm
Norra Europas vackraste – och bästa – boutiquehotell med inredning av Ilse Crawford och trädgård av Ulf Nordfjell. Det ligger en tanke bakom varje detalj – från val av bok på nattygsbordet till bemötande i receptionen.

Designhotellet Nordic Light Hotel satsar på konst.
 

Nordic Light Hotel
Stockholm
Om man vill insupa svensk samtida design erbjuder uppdaterade Nordic Light en trevlig miljö med specialritade möbler av en rad svenska designer, som Mats Theselius, Uglycute och Sami Kallio. Alla möbler är dessutom producerade i Sverige. 

Annons
Hotellet Sanders i Köpenhamn satsar på fransk flärd och dansk design.
 

Hotel Sanders
Köpenhamn
I hjärtat av Köpenhamns historiska kvarter, nära Kongelige Teatern, Operan, Charlottenburgs slott ligger nyöppnade Sanders. Boutiquehotellets interiör är ritad av London-baserade Lind + Almond, och ska fånga flärden hos Paris, tillsammans med brittisk eccentricitet – och smakfull dansk design.

Läs mer:

Hanna Nova: fem vackra hotell runt om i Sommarsverige

Kolla in Vings senaste satsning – lyxigt designhotell på Kreta

Ikoniska designhotellet i Köpenhamn har renoverats – titta in

Publicerat 17 juli 2018
Annons