Här öppnar nya lyxhotellet – omgjort bankpalats med sex meter högt glastak

I augusti slår Stureplansgruppen upp dörrarna till ”Bank Hotel”. Lyxhotellet iklädd Bankpalatsets byggnad från 1910 har renoverats varsamt med originaldetaljerna i fokus.

Annons
Bank Hotels bar I rustik stil.
Dova toner med historiska detaljer möter lyx från världen över.  

Mitt i centrala Stockholm vid Nybrovikens kaj ligger det nya hotellet. Efter en flerårig ombyggnation där man tagit tillvara på det tidigare bankpalatsets originaldetaljer – sex meter högt glastak, marmorgolv och väggmålningar, öppnar nu lyxhotellet med inspiration hämtad från resor världen över.

De 115 rummen går i en harmonisk och naturlig färgpalett med material som sten, trä och skonsamma tyger. I en internationell ton tillsammans med de historiska detaljerna skapas en plats för både vila och inspiration. För den som vill sätta guldkant på tillvaron finns också den största av de åtta sviterna på 185 kvadratmeter. Inred med fönster från golv till tak tillsammans med kungsterassens utsikt över Nybroviken.

Bank Hotels hotellrum i naturnära toner och lyxiga materialval.
Hotellrum i naturnära toner som ska ge både lugn och inspiration.  

Hotellets restaurang bjuder upp på mat med influenser från det franska och italienska köket. Kanske á la carte-frukost i den gamla bankhallen? Eller avsluta kvällen på den lummiga takterrassen med utsikt över Djurgården?

Bank Hotel öppnar 22 augusti, men är redan nu öppet för bokningar.

Artikeln publicerades ursprungligen på Residence. 

Läs mer:

12 av Nordens bästa och snyggaste storstadshotell

Ikoniska designhotellet i Köpenhamn har renoverats – titta in

9 exklusiva hotell runtom i Sverige

Publicerat 09 maj 2018
Annons