Ikea satsar på “semester i en låda” till exotiska resmål

Skapa känslan av parisiskt café på balkongen eller ta Maldiverna till din uteplats. I det nytänkande konceptet satsar Ikea på mer än bara inredning.

Annons

Även om många verkar var nöjda med årets hemester, är det ändå något som får oss att drömma oss bort till varmare breddgrader och exotiska miljöer. Uppfinningsrikedomen för att uppleva andra kulturer och miljöer trots pandemin har onekligen varit stor; alltifrån virtuella tågresor till dito museibesök.

Nu har även Ikea fixat en kul lösning som stillar suget så länge coronaviruset fortfarande härjar. Möbeljättens variant fokuserar, inte oväntat, på att hjälpa kunderna att snabbt fixa utlandskänsla i hemmet.

Känsla av Turkiet, Maldiverna, Franrike & Japan

Initiativet kommer från Ikea i Förenade Arabemiraten, som erbjuder färdiga lådor i fyra olika tappningar: ”Sunrise in Cappadocia, Turkey”, ”Teatime in Tokyo”, ”Feet up in the Maldives” och ”L’amour in Paris”. 

Men det är inte bara inredningen som sätter stämningen. Förutom tips på möbler och accessoarer som hjälper dig att skapa den rätta känslan, listar man i en broschyr även filmer som utspelar sig på destinationen, musik som sätter stämningen, recept på inhemska delikatesser och maträtter – och till och med instruktioner för lokala dansstilar. Hepp!

Inspirationsbild för Ikeas Vacation-boxar
Vart vill du ”åka”?  

Allt om resor har frågat Ikea om initiativet även kommer att komma till Sverige för att hjälpa oss svenskar att liva upp hösten. Just nu ser det inte ut som att man kommer att lansera lösningen i Sverige, även om man tycker att det är ett både kreativt och underhållande koncept.

Annons

– Våra olika marknader arbetar enskilt efter sina egna förutsättningar, och just nu har vi i Sverige inte några planer på att följa efter Förenade Arabemiratens initiativ. Men vi inspireras ständigt av varandra och har för vana att jobba tillsammans mellan marknaderna, därför utesluter vi inte att detta kan bli aktuellt, säger Per Stolt, marknadschef på Ikea Sverige.

Så enkelt fixar du utlandskänslan hemma

Men misströsta inte – broschyrerna går att ladda ner från Ikea i Förenade Arabemiratens hemsida även om man inte köper lådorna, och där finns även produkterna listade. Enda skillnaden är att du får leta upp dem själv i butiken eller på hemsidan. Här hittar du inspirationsbroschyrerna till Vacation in a box.

Bild: TT/Ikea

LÄS MER:

Vintage och second hand-inredning online – butiker att spana in

Sommarguide: Pella Hedeby tipsar om Sveriges bästa retreats

Publicerat 19 augusti 2020
Annons