Kolla in flytande hotellet i Norrland – med isvak i mitten

Snart öppnar det uppseendeväckande hotellet Arctic Bath vid Luleälven. På sommaren kan du guppa runt i flytande rum och vintertid är det förmodligen isvaken i mitten av hotellet som lockar mest. Kolla in bilderna från det spektakulära bygget här!

Annons

Arctic Bath är byggt som en cirkel med ett kallbadhus i mitten och kommer hålla öppet året om. Sommartid är det ingen match att hoppa ner från trädäcket för ett dopp, men vintertid är det nog bara de modigaste som vågar sig ner i det fyragradiga vattnet. Som tur är finns det bastu och spa att värma sig i efteråt.

Kolla in rummen på Arctic Bath:

Isvak på Arctic Bath
Vågar du hoppa i på vintern?  

Hotellet har tolv rum och är byggt så att vissa av rummen består av stugor på pålar halvt på vatten, halvt på land. De har stora panorama-industrifönster med utsikt över älven och den omgivande naturen. Andra rum är sommartid helt flytande och nås genom flytande gångvägar. Hotellet har även en restaurang som fokuserar på lokala råvaror.

Annons

Hela bygget är designat för att likna de stora timmerbröt som förr var vanliga när man fraktade timmer längs älven.

Rum på Arctic Bath
De landstående stugorna har fantastisk utsikt i två etage.  
Arctic Bath flytande rum
Flytande rum med charmiga timmerväggar och mysig brasa.  
Rum på Arctic Bath
Här kan man sova gott!  
Annons

Så tar du dig till Arctic Bath

Arctic Bath ligger ganska långt ifrån både Luleå och Boden, så för att komma dit bokar du privattransfer med bil, minibuss eller helikopter. I den natursköna omgivningen kan du roa dig med bland annat isfiske, norrskensspaning, älgsafari, björnspaning, snöcykling, snöskopromenad, vandring eller förkovra dig i samisk kultur.

Arctic Bath på vintern
På vintern fryser hotellet fast i isen.  

Det lilla orten Harads är dessutom redan känd för ett annat spektakulärt hotell – Treehotel – som består av sju unika hotellrum uppe bland trädtopparna, döpta efter sitt spännande utseende, som Bird’s Nest och The Ufo.

Då öppnar Arctic Bath

Hotellet var tänkt att öppna redan i december, men bygget har dragit ut lite på tiden. Snart är det dock dags – 15 januari 2020 slår man upp portarna och hotellet är redan fullbokat den första tiden. Ett rum kostar från 9 600 kronor per natt – men då ingår frukost, spa och femrätters middag i restaurangen.

Bilder: Arctic Bath

Läs mer: 

Drömlägenheten i Lissabon!

Här är julen hos svenskt tenn! 

Lyxigt arkitektritat hus i Norge 

 

Publicerat 12 november 2019
Annons