Kolla in Stockholms mest exklusiva boende – Grand Hôtel öppnar nya taksviter

Sveriges kanske mest exklusiva hotell öppnar upp två av sina signatursviter på nytt. Det är de två sviterna högst upp som har gjorts om under ledningen av den hyllade inredningsarkitekten Martin Brudnizki.

Annons

Anrika Grand Hôtel öppnar nytt, och inte vart som helst. I slutet av maj öppnar det femstjärniga hotellet två av sina signatursviter på nytt. Det är de två sviterna högst upp i hotellets huvudbyggnad, med utsikt över Slottet och Strömkajen, som öppnar på nytt under namnet Flaggsviten och Taksviten.

 

Ansvarig för renoveringen har den svenskfödde doldisen Martin Brudnizki varit, den prisade inredningsarkitekten som tidigare skapat interiörer för några av världens mest exklusiva hotell, restauranger och medlemsklubbar som Four Seasons, Soho House Group och The Royal Academy of Arts.

 

Martin är född i Sverige, men har varit baserad utomlands under hela sin karriär. De exklusiva sviterna på Grand Hôtel blir därmed hans första projekt i Sverige.

Annons

»Det har varit en enorm upplevelse för mig att göra mitt första projekt i min hemstad, Stockholm. Jag minns att jag gått förbi och beundrat hotellet som liten pojke, så det är väldigt häftigt att få vara tillbaka i Stockholm och visa upp mitt senaste projekt. Ibland måste man bara vänta på att rätt projekt ska dyka upp!«

Sviterna är inspirerade av Brudnizkis barndomsmiljöer, med mjuka och subtila färgkombinationer där blå möter rosa och grönt möter gult. Sviterna sträcker sig tillsammans till över 185 kvm, och erbjuder både öppen spis och tillgång till en privat takterrass. Sviterna har ritats om för att gästerna ska få den perfekta utsikten över Slottet.

Berätta lite om hur du tänkt om sviterna, och hur man känner igen ditt språk i dem? Vad utmärker dem?
»Vi var inspirerade av sviternas historia: Flaggsviten är där man brukade förvara alla internationella flaggor som hänger på fasaden, flaggstången är på taket av sviten. Vi tog idén om hur alla flaggornas färger på samma plats kunde översättas till dagens design. Båda sviterna är nu levande och fyllda med färg, med en blinkning till rummets historia«, säger Martin.

Annons

Vilka trender ser du just nu ditt yrke, vad vill dina kunder ha?
»Mot slutet har vi sett hur maximalistiska inredningar har kommit tillbaka: rum som består av lager av mönster och färger, djärva och äventyrliga i sin design. Ofta blir resultatet en plats som är rik på historia och arv som berättar en historia om rummet«.

 
 
 
Annons
 
 

Läs mer:

Skapa hotellkänsla i badrummet – 17 shoppingtips

Kolla in Vings senaste satsning – lyxigt designhotell på Kreta

Här öppnar nya lyxhotellet – omgjort bankpalats med sex meter högt glastak

Annons