Kolla in Vings senaste satsning – lyxigt designhotell på Kreta

Hotellkonceptet Casa Cook från Ving har tagit designvärlden med storm med sina två hotell på Kos och Rhodos. Nu får även barnfamiljer chansen att njuta av barfotalyxen – Casa Cook öppnar upp dörrarna till familjehotellet med det där lilla extra på Kreta.

Annons
Hotellet ligger på stranden intill Chania på ön Kreta.
Casa Cooks tredje lyxhotell, där barnfamiljen står i fokus.  

Vings satsning på lyxiga hotell på Grekland fortsätter. Nu kommer ytterligare ett Casa Cook, som sedan tidigare finns på både Rhodos och Kos. Det nybyggda hotellet ligger på ön Kreta, där betong, trä och kretensisk sten blandas med noga utvalda detaljer i stilren modern design. Hotellet slår upp portarna i augusti 2018.

Likt en by kommer hotellet vara uppbyggt med 45 rum fördelade i olika byggnader på stranden, ett stenkast från staden Chania. Hotellet utmärker sig från de två tidigare lyxhotellen: här badar barnen i ljuset. På ett kreativt sätt ska barnen få upptäcka omgivningen genom måleri, matlagningskurser och barnpooler. Lyx för alla åldrar med andra ord.

Annons
Uteplats vid ett hotellrum med privat pool.
Rum med privat pool finns att boka, om man vill njuta lite extra av avskildheten.  

»Med de två tidigare hotellen har vi nått ut till en helt ny publik. Därför känns det extra roligt att vi nu även kan välkomna alla barnfamiljer till ytterligare en harmonisk, trendig och läcker oas i Grekland. Casa Cook ligger helt rätt i tiden. Den urbana stilen och den moderna designen i kombination med det bohemchica, avslappnade barfotalivet och den lokala anknytningen har verkligen blivit en succé«, säger Anna Hagberg, tf informationschef Ving.

Annons
Ett av hotellets sovrum med utsikt över havet.
Hotellet öppnar i augusti 2018 och interiören kan därför fortfarande förändras.  
Sovrum med färger ton i ton tillsammans med naturmaterial.
Ton i ton matchas inredningen med naturmaterial som betong, trä och hampa.  

Likt föregångarna erbjuder Casa Cooks nya hotell på Kreta konceptbutiker där designintresserade kan botanisera bland utvalda designfavoriter, inom inredning, mode och accessoarer. Även välgörande behandlingar som utomhusmassage i nomadinspirerande tält, personlig tränare och yogaklasser erbjuds. Naturnära lyx i alla dess skepnader.

Annons
Överblick av några rum som är placerade likt en by.
Det kommer finnas 45 rum som är placerade likt en by i olika nivåer.  

Bakom konceptet Casa Cooks står byrån Lambs and Lions som tillsammans med den Berlinbaserade inredaren Annabell Kutucu har försökt skapa en plats vi bara besöker i drömmarna. Barfotalyx i de naturnära materialen som just nu toppar inredningslistorna: betong, trä och linne. Tillsammans med en harmonisk färgpalett är målet att lämna den typiska charterresan bakom sig och erbjuda lyx i en ny form – för alla.

Här kan du läsa mer om Casa Cook i Chania.

Läs mer:

Tre fantastiska semsterboenden i Europa 

12 av nordens snyggaste storstadshotell 

Nya lyxhotellet mitt i Stockholm 

Annons