Precis som i alla storstäder finns en uppsjö av hotell att välja mellan i Barcelona. Med hjälp av Telegraph och Tripadvisor har vi samlat fem stilrena hotell för dig som gärna inspireras av inredningen där du bor, även på bortaplan. Och du, du har väl inte missat vår Barcelonaguide med 13 smultronställen?

5 trendiga och snygga hotell i Barcelona:

1. H10 Cubik (länk till Hotels.com)

Boutiquehotell med färgglada detaljer i centrala Barcelona. Hotellets interiör är stylad av den lokala designern Lázaro Rosa-Violán och tanken är att du som gäst inte bara ska känna dig avslappnad utan även ha något som kittlar dina sinnen. Moderna faciliteter som Marshall-högtalare, Nespressomaskiner och stora TV-skärmar finns i alla rum.

Läs även: Kika in i designhotellet Casa Mimosa i Barcelona

2. The Serrass

Hotellet är centralt beläget med utsikt över Port Vell, en hamn för lyxyachter. Interiören är skapad av designern Eva Martínez och även i standardrummen finns stora fönster från golv till tak som genererar generösa ljusinsläpp. Oavsett om du bor på hotellet eller bara är i staden måste du tillbringa några timmar på deras soliga takterrass.

3. Hotel Pulitzer

Hippt och modernt, här är hotellet de trendiga människorna bor på – oavsett om de är ute efter fest eller en lugn vistelse. Rummen är rymliga och designade med ledorden trä, läder och sammet. Såväl turister som lokala invånare hänger på takterrassen under sommaren och med tanke på hur centralt hotellet ligger är det inte konstigt att den nästan alltid är full av soltörstande gäster.

4. B-hotel

Ett trestjärnigt hotell där du får mer än du betalar för enligt många besökare. Hotellets fasad är minimalistisk, en stil som fortlöper genom resterande del av hotellets interiör. Lugn, välkomnande musik spelas i lobbyn och tar du hissen allra högst upp hittar du en infinitypool med häftig utsikt över Barcelona. Plusbetyg: det finns en kuddmeny där du får välja vilken typ av kudde du önskar i din säng.

Läs även: De 5 snyggaste hotellen i Stockholm just nu

5. Hotel Brummell

Ett av de hetaste hotellen i Barcelona just nu med enbart 20 rum. Fasaden på byggnaden är från 1870 och när hotellet öppnade fick de hjälp av arkitekten Inma Rábano för att ha kvar så mycket som möjligt av det gamla. Hotellets inredning är en mix av urban relax och tropisk modernitet med inspiration från Sri Lanka. Vill du bo hippt och ungt är det här hotellet för dig.