Paris enligt Josefin

Annons
Processed with VSCOcam with f2 preset
 


Buvette
Ett litet fint ställe i området Pigalle. Med en genuin fransk touch och fantastiska smaker. Till det en väldigt härlig atmosfär och trevlig personal!  Gå inte därifrån utan att äta en Croque monsieur. Nästa gång jag är i Paris blir det helt klart en middag här också. Vi hade turen att gå hit en fredag precis innan lunch, och då var det lätt att få ett bord för två, men när vi sedan gick tillbaka på Söndagen vid 13 tiden, för att äta där igen, var det ringlande kö utanför…
28 Rue Henry Monnier, 75009 Paris

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Clamato

Här åt vi middag på min födelsedag, helt otroligt god mat! Både stället och personalen är helt underbar. Menyn ändras fler gånger i veckan beroende på vad som finns att tillgå. I lokalen bredvid ligger systerrestaurangen Septime som är slutsålt månader i förväg, smit in på Clamato istället. Här kan man inte boka bord, men jag fick tips att vara där vid sjusnåret, och vi fick bord direkt. Ett måste om man är hungrig i Paris! Magiskt!
80 Rue de Charonne, 75011 Paris

Annons

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

La Petite Table
Ett mysigt litet café mitt i Marais med magiska bakverk! Stämningen och stället är verkligen superfint, från den vackra texten på fönstret till marmordisken med alla vackra sötsaker och det fina badrummet. Jag personligen tycker att bakelserna var snäppet vassare än maten, så mitt tips är att gå hit sötsugen.
27 Rue de Saintonge, 75003 Paris

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

L’As Du Fallafel

Annons

Från ett litet, helt oansenligt, hål i väggen i Marais åt jag mitt livs godaste falaffel! Vi stod i en ringlande lång kö  i 45 min, så låt mig säga att förväntningarna var ganska höga när vi väl kom fram. Men det var värt det, för den var magisk! 100 meter bort finns en grind som leder in till en vacker gömd park. Sitt där och ät, väldigt mysigt.


32-34 Rue des Rosiers, 75004 Paris

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Le Marais

Vi bodde på Hotel Emile precis vid Metro Saint-Paul närmare bestämt, mitt i Marais. Det är ju helt klart det mysigaste området enligt mig, även om det är vackert precis överallt i Paris. Le Marais består av smågator och små torg, vackra husfasader, butiker och caféer. Vackra gator och fina butiker precis överallt! Som det här lilla hålet i väggen med endast ett par sittplatser.

Annons

 

port du vanves
 

Porte Du Vanves

Jag är ju ett riktigt loppisfreak, så att åka till en av marknaderna i Paris är ju ett måste. Vi åkte till  Porte de Vanves den här gången. Marknaden håller öppet lördag & söndag året runt (!) från 9- lunch.. tipset är att komma runt 10 eller så tidigt som möjligt. Mysig stämning med musik, crepes och en massa prylar såklart.
Metro Porte de Vanves

 

Merci
 

Merci

Annons

Paris hetaste lilla varuhus ligger i Marais. Här finns utvalda kläder, inredning och en massa fina saker i ett vackert hus som ligger på en innergård. De har också ett fint tillhörande café & restaurang. Helt klart ett måste!
111 boulevard Beaumarchais 75003 Paris

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Le Labo

Jag är ett riktigt Le Labo fan. Jag älskar verkligen hela konceptet och alla dofterna! Eftersom Le Labo inte går att köpa i Sverige brukar jag alltid försöka shoppa när jag kan. Den här gången fick jag med mig min favoritparfym Rose 31 och inte nog med det, jag fick den av min fru i födelsedagspresent!
Marais, 7, rue Froissar 75003 Paris

Annons

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Le bon Marche

Jag tillhör verkligen dem som älskar att gå i mataffärer, speciellt när jag reser. Matavdelningen på det stora varuhuset Le Bon Marche är verkligen en fröjd att strosa omkring i. Allt finns här; marmelader, téer, bakverk, charkuterier, skaldjur, ostar. Ja allt! Vill man kan man även slå sig ner för några ostron och ett glas champagne. Bara en sådan sak.
38 rue de Sèvres 75007 Paris

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Hotel Emile

Annons

Tack vare min bloggkompis Pella Hedeby fick jag tipset om Hotel Emile, som även det ligger i Marais. Alltid härligt med rekommendationer från människor som har liknande smak som man själv. Vi trivdes jättebra! Rummen är små men superfina, med franska balkonger mot gatan och badkar mitt i rummet.  Charmant! Läget är optimalt om man gillar att hänga i Marais, och bara 2 min från Metron.
2 Rue Malher 75004 Paris

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

La Favorite

Vägg i vägg med Hotel Emile ligger restaurangen La Favorite. Inredningen ser ut som Schiller’s i NY och det råder en skön bistrokänsla i både i stället och maten. Perfekt att sitta ner med ett glas vin på uteserveringen och titta på folk eller testa råbiffen, den är grym!
6 Rue de Rivoli, 75004 Parisa

Annons