Reseguide: 5 bästa restaurangerna i Milano

Vi serverar fem heta restaurangtips lagom till designveckan i början av april. Buon appetito!

Annons

1. Carlo e Camilla Segheria

Restaurang Carlo e Camilla Segheria
 

Vad gör man om man ärver ett gammalt sågverk strax utanför Milano? Jo, om man är art director Tanja

Solci teamar man ihop sig med den italienska mästerkocken Carlo Cracco (känd i Italien från tv) och öppnar en destinationsrestaurang. I det gamla sågverket som Tanjas farföräldrar förvärvade på 30-talet drivs nu en av Milanos hetaste matställen. Två lång­­bord flankeras av Jasper Morri­son-stolar på vardera sidorna och den stora hallen lyses upp av stora kristallkronor. Lokalen har fått behålla sitt ruffa begärliga industriutseende. Namnet Carlo e Camilla Segheria beskriver humoristiskt clashen mellan lyxigt och rått. »Segheria« betyder nämligen sågverk och Carlo e Camilla syftar på prins Charles och Camilla Parker Bowles. Tanken med maten är densamma. Här sitter man bredvid främlingar som förhoppningsvis blir nya vänner, och maten är god nog att passa en royal men opretentiöst tillagad och serverad. En måltid kostar cirka 400:-, vilket är betydligt billigare än på Carlos andra etablissemang.

Annons

Via G. Meda 24, www.carloecamillainsegheria.it

2. D’o

I utkanten av Milano har den lombardiska kocken Davide Oldani lyckats skapa ett vattenhål för alla som söker demokratisk fine dining. Med billiga råvaror i säsong kan han hålla priserna nere och erbjuda en michelin­vinnande avsmakningsmeny för bara 310:-. Davides filosofi är att alla ingredienser kan bli intressanta och delikata – bara man tillsätter lite fantasi och kreativitet. Själv kallar han konceptet för pop-food, och det har han rätt i. Restaurangen är så populär att väntelistan är ett och ett halvt år lång!

Via Magenta 18, www.cucinapop.do

3. Giacomo

Restaurang Giacomo
 

Älskar du smaken av old Italy så är det till Giacomo du ska färdas. Den vackra restaurangen är romantiskt inredd med stora speglar på väggarna, mörka trämöbler och vita dukar. Den traditionella inredningen matchas av klassiska toskanska kötträtter. Men räkna inte med att sitta bredvid några mossiga gamla mafiosi för detta är modefolkets matmecka.

Via Pasquale Sottocorno 6, giacomomilano.com

4. 28 posti

Restaurang 23 Posti
 

Posti betyder platser på italienska och det

mysiga Naviglio-områdets (fint beläget vid en av Milanos kanaler) senaste restaurangtillskott 28 Posti har precis 28 platser. Inredningen är

Annons

designad av arkitekten Francesco Faccin som låtit fångar vid Bollate-fängelset snickra inredningen av ­återvunnet timmer under väg­ledning av den renommerade italienska finsnickaren Giuseppe Filippini. Den lyxiga maten tillagas av mästerkocken Marco Ambrosino.

Via Corsico 1, www.28posti.org

5. Torre di Pisa

En tydlig favorit under möbelmässan Salone del mobili. Här på en av Brera-områdets

smala gator samlas designfolket, från Jean Nouvel till Ross Lovegrove. Är man på jakt efter gudomlig italiensk mat i en ärlig och opretentiös miljö ska man boka ett bord på Torre di Pisa. 

Via Fiori Chiari 21/5, www.trattoriatorredipisa.it

Publicerat 31 mars 2017
Annons