Reseguide: Inredarens 15 bästa tips på Mykonos

Inredaren och Residence-bloggaren Claes Dalén listar hotell, restauranger och beach clubs som är ett måste i semesterparadiset Mykonos.

Annons

Mykonos är utan tvekan den grekiska övärldens trendigaste destination och erbjuder något för de allra flesta. En frisinnad anda och en lyxig atmosfär gör ön till en riktig semesteroas. Hit åker jag varje sommar för de vackra stränderna, den goda maten och det livliga nattlivet. Här kommer mina bästa tips för den som planerar en resa till ön i sommar.

Claes Daléns bästa Mykonos-tips!

Hotell
Boheme
https://www.bohememykonos.com/

Trots sitt centrala läge i Mykonos stad är Boheme en avkopplande och romantisk oas, perfekt för paret på resa. Hotellet erbjuder välinredda rum, ett förstklassigt kök och fantastik utsikt över solnedgången. Men det som verkligen särskiljer Boheme från andra lyxhotell på ön är den svårslagna servicen från den välkomnande personalen.

Hotell San Giorgio på Mykonos i Grekland.
 

 

San Giorgio
https://www.sangiorgio-mykonos.com/en

Öns absolut vackraste hotell, med genomtänkt arkitektur, härligt avslappnad inredning och slående vyer över havet och kustlinjen. Här är stämningen alltid familjär och maten vällagad. Närheten till Scorpios, en av öns populäraste beach clubs, är ännu en fördel med hotellet.

Annons

Cavo Tagoo
https://www.cavotagoo.com/mykonos/

Öns främsta lyxhotell är beläget på de branta klipporna precis utanför Mykonos stad. Hit kommer livsnjutare och kändisar för att njuta av de dramatiska vyerna över det Egeiska havet, hotellets förstklassiga spa och ett kök i framkant.

Belvedere
https://www.belvederehotel.com/

Detta legendariska hotell är den perfekta blandningen av lyxhotell och charmigt boutiquehotell. Med ett grönskande poolområde, ett centralt läge och vackra rum med havsutsikt är detta hotell svårslaget för resenären som söker lika delar avkoppling som fest. Restaurangen Nobu huserar även på hotellet, så missa inte att boka ett bord för att avnjuta öns bästa sushi intill poolen.

Beach cluben Scorpio på Mykonos i Grekland.
 

Beach Clubs
Scorpios
https://www.scorpiosmykonos.com/

Mykonos mest Instragram-vänliga beach club bjuder på bohemisk atmosfär, en populär restaurang, välblandade drinkar och vackra solnedgångar i havet. Några dagar i veckan förvandlas den avkopplande atmosfären till en livlig utomhusfest som börjar på eftermiddagen och pågår långt efter det att solen gått ner.

Annons

Nammos
https://www.nammos.gr/

Nammos är beach cluben för de festsugna sällskapen. Solstolarna står tätt, det är trångt i vattnet och restaurangen bjuder på mat av varierad kvalitet, men stämningen här blir man aldrig besviken på. Boka bord på terrassen för en sen lunch och vänta sedan in att hela restaurangen och stranden förvandlas till en dagsfest.

Beach cluben Alemagou på Mykonos i Grekland.
 

Alemàgou
http://www.alemagou.gr/

I en skyddad vik en kvarts bilresa från Mykonos stad ligger Alemàgou som erbjuder det mesta man önskar av en dag på stranden. Här finns finkornig sand, klarblått vatten, en underbar restaurang och en liten pittoresk strandshop. På eftermiddagen väljer man själv om man vill koppla av på solstolen eller njuta av DJ-musiken i den lite livligare baren.

Annons

Principote
http://principote.com/

Principote är en av öns största beach clubs belägen på den vackra stranden i Panormos. Njut av musik, mat och drinkar i den stora och luftiga utomhusmatsalen efter ett dopp i det kristallblå havet. Storleken på Principote gör att denna bech club kan upplevas lite mer opersonlig än många andra på ön, fördelen är dock att det här är lättare att få reservationer även under sommarens mest hektiska perioder.

Restauranger
Interni
http://interni-restaurant.gr/

Mitt bland de myllriga gränderna i Mykonos stad ligger Interni. En liten gång från gatan öppnar upp sig till en stor och lummig innergård som för det mesta är fullsatt. Till Interni går man inte främst för maten utan för den vackra miljöm, den goda stämningen och den välbesökta baren.

Spilia
https://spiliarestaurant.gr/

I en vacker bukt intill stranden Kalafatis ligger Mykonos absolut bästa fisk- och skaldjursrestaurang. Här på några klippor precis vid vattnet har denna restaurang huserat i över 30 år och varit ett måste för alla som besöker ön sedan dess. Här är fisken alltid färsk och miljön en av de vackraste på hela Mykonos.

Annons

Sea Satin Market
http://capriceofmykonos.com/

Vill man påbörja en riktig festkväll på bästa sätt i Mykonos stad är det Sea Satin man ska boka bord på. Här serveras traditionell grekisk mat med fokus på fisk och skaldjur i en miljö som går från en klassisk taverna till vild fest senare på kvällen. Förvänta dig god mat, live-musik och dans på borden.

Restaurang Hippie Fish på Mykonos i Grekland.
 

Hippie Fish
http://www.hippiefish-mykonos.com/

Hippie Fish är lika delar restaurang som beach club, fastän lite lugnare än många andra på ön. Hit kommer jag helst för en långlunch med god mat, vacker utsikt och en avslappnad atmosfär.

Familia
http://www.familiamykonos.com/

Familia ligger mitt i Mykonos stad, på ett trevligt litet torg i folkvimlet. Här sitter man vid rustika träbord under ett tak av vildvuxen bougainvillea. Beställ in många smårätter att dela på och missa inte deras grillade haloumi.

Annons

Ling Ling by Hakkasan
https://lingling.hakkasan.com/mykonos/

Tröttnar man på grekisk mat och vill bryta av med något asiatiskt är Ling Ling alltid ett säkert kort. Restaurangen drivs av internationellt erkända Hakkasan och serverar ett kantonesiskt kök på en fantastisk innergård i Mykonos stads gamla kvarter. Hit går man helst lite senare och äter då stämningen bara blir bättre och bättre under kvällen.

Kiki’s Tavern

Denna omtyckta restaurang ligger på en avlägsen del av ön och har varken telefonnummer eller websida. Under sommarens mest intensiva månader måste man åka någon timme innan lunch för att sedan köa till att får bord. Men det är det väl värt, för maten som serveras här är bland det bästa på ön i all sin enkelhet.

Läs mer:

Reseguide: Claes Dalén 14 bästa tips i Marrakech

Reseguide: Asplund Klingstedts 7 bästa tips i Paris

Reseguide: Inredningsproffsens 9 måsten i New York

Publicerat 18 juni 2018
Annons