9 exklusiva hotell runtom i Sverige

Unna dig en romantisk helg på hotell i Sverige – varför inte till alla hjärtans dag? Vi listar nio favoriter värda att besöka.

Annons

1. Dorsia Hotel (reklamlänk) i Göteborg

Adress: Trädgårdsgatan 6, Göteborg

Paris under tidigt 1900-tal lyder inspirationen till inredningen på romantiska Dorsia Hotel. Tunga sammetsdraperier varvas med mysiga inslag som mörkt trä på boutiquehotell med 37 rum. Alla rum är inredda i dekadent stil – perfekt för romantik.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

2. MJ’s (reklamlänk) i Malmö

Adress: Mäster Johansgatan 13, Malmö

Under förra året renoverades och nyöppnades det klassika Malmö-hotellet Mäster Johan och i samband med det döptes det också om till MJ’s. Omgörningen resulterade i en storslagen restaurang- och bardel samt 68 individuellt inredda rum med romantiska inslag som sammet och mässing. Hotellet ligger i hjärtat av Malmö.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

3. Grand Hôtel (reklamlänk) i Stockholm

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm

Femstjärniga Grand Hôtel i Stockholm riktigt andas romantik och lyx med sin pampiga utsikt över Stockholms slott. Atmosfären är exklusiv och på hotellet kan du avnjuta allt från en middag på någon av Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger till ett glas champagne i anrika Cadierbaren eller en spadag på Nordic Spa & Wellness.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

Annons

4. Häringe Slott (reklamlänk), Västerhaninge

Adress: Häringe Slott, Västerhaninge

Lite drygt 25 minuter söder om Stockholm ligger slottet Häringe med anor från 1600-talet. Utspritt på de olika flyglarna finns hotellets eklektiska rum, som upplagda på romantik. Under somrarna förr brukade Greta Garbo på slottet, därav kallas det ibland c/o Häringe Slott – en vink till att hon skickade sin post dit under sina vistelser.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

5. The Winery Hotel (reklamlänk) i Solna

Adress: Järvakrogen 3, Solna

Vid motorvägen in mot Stockholm hittar du The Winery Hotell, koncepthotellet som, likt namnet skvallrar om, har riktat in sig på vin. Platsen är inte den mest romantiska, men den Brooklyn-inspirerade miljön i industriell stil är både mysig och hemtrevlig. Under sommaren kan du avnjuta ett glas vin på takterrassen eller ta ett dopp i den uppvärmda utomhuspoolen.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

Annons

6. Varbergs Stadshotell & Asia Spa (reklamlänk) i Varberg

Adress: Kungsgatan 24, Varberg

Mitt i Varberg hittar du pampiga stadshotellet med anor från sekelskiftet. Hotellet erbjuder mat, rum och spa och inredningen är omsorgsfullt utvald med både moderna och klassiska inslag. I hotellets närhet kan du njuta av ett dopp i en varm källa.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

7. Pigalle (reklamlänk), Göteborg

Adress: Södra Hamngatan 2a, Göteborg

Hotellet Pigalle i Göteborg är nästan synonymt med barock dekadens. Här kan du checka in på ”Suite belle”, lyxsviten där minibaren består av 50 flaskor champagne, rysk kaviar och anklever. Ett vanligt standardrum är dock lite mer plånboksvänligt.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

8. The Steam Hotel (reklamlänk) i Västerås

Adress: Ångkraftsvägen 14, Västerås

The Steam Hotel satte Västerås på kartan under slutet av sommaren 2017. I det gamla ångkraftverket hittar du nu ett boutiquehotell med genomgående art déco-stil dit många vallfärdar för en avkopplande spahelg. På taket hittar du nämligen Voltage Lounge, en spaavdelning med utomhuspool.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

Annons

9. Stora Hotellet (reklamlänk) i Umeå

Adress: Storgatan 46, Umeå

Stora Hotellet i Umeå är ett riktigt spektakulärt boende med anor från 1800-talet. Rummen är genomtänkt inredda med tunga material och för dig som är ute efter romantik kan du boka in dig på en juniorsvit – de heter nämligen ”Passion”. Restaurangen Gotthards krog bjuder på romantisk middag.
Läs mer om hotellet och boka här (reklamlänk).

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs också:

Spana in hotellkedjans nya spa-satsning

8 av Nordens bästa storstadshotell

Besök en bit av Toscana i Sveriges enda vinhotell

Publicerat 20 januari 2018
Annons