3 fantastiska semesterboenden i Europa

Tre fantastiska get aways som ger lika mycket vila som inredningsinjektion! Välj mellan boho chic på grekisk ö, art deco i Paris eller rustikt på den engelska landsbygden.

Annons

Barfotalyx på Casa Cook

Det var såklart bara en tidsfråga innan charterjättarna skulle ge sig på att skapa ett hotellalternativ som attraherade den kräsne resenären – ett boutique-hotell i tiden, med fokus på avslappnad lyx, superb inredning och ekologiska råvaror. Men det var aldrig en självklarhet att det skulle lyckas.

 
 

Vings och Thomas Cooks stora satsning i den genren heter Casa Cook. Det första hotellet öppnade på grekiska Rhodos och det andra alldeles nyligen på ön Kos.

Annons

Bakom konceptet står byrån Lambs and Lions, och tillsammans med den Berlinbaserade inredaren Annabell Kutucu har de skapat en oas av den typen av lyx vi drömmer om just nu; inget stiff med guldkant och stela kragar, utan avslapppnad barfotalyx med ärliga material som betong, trä, linne och hampa, harmoniska färgtoner på textilier och råa väggar.

Det är som att gå vilse i en inredningsdröm, där varje detalj är noga genomtänkt. Hotellet ligger på öns norra kust, drygt en mil från Kos stad, med bara farmer runt omkring och en milsång strand. Här finns inga supermarkets,

turistbutiker eller nattklubbar så långt ögat kan nå. Utanför hotellet finns cyklar till låns, vid entren ligger en fantastisk inredningsbutik med ett vackert urval keramik och textilier, och hotellets spa och hamam är en oas av stillhet och skönhet.

 
 
Annons

Vid hotellets pool finns en bar och en restaurang, här serveras mat gjord av grödor från den egna farmen, med utsikt över stranden och havet. Långt bort i horisonten skymtar öarna Kalymnos och Pserimos.

På kvällen tänds lanternor längs sanddynerna. Det tar några dygn att ta in allt det vackra. Och då inser man att Casa Cook även lyckats med en av de viktigaste aspekterna; att inredningen inte bara är yta, och den avslappnade estetiken har blivit ett motto som genomsyrar både platsen och de som arbetar där.

Annons

Casa Cook går att boka som en veckas charter, men man kan också boka några hotellnätter direkt via hotellet. Det finns fem olika typer av rum, alla med en egen terrass och några med pool.

casacook.com

Art Deco-glam på Hotel Saint Marc

När Nadia Murano och Denis Nourry, som äger Hotel du Petit Moulin inrett av Christian Lacroix, köpte den vackra men nergångna byggnaden på Rue Saint-Marc i Paris visste de direkt vart de skulle vända sig. För inredningen av sitt andra hotell i staden anlitades den excentriska italienska studion Dimore som fick fria händer att skapa ett litet hotell med intim lyx.

 
 
Annons

Renoveringen av huset från 1791 tog hela två år och när hotellet öppnade förra året slogs inredningsentusiaster om att boka något av hotellets 26 rum. Det är ett litet hotell, med en liten reception och en intilligande bar där gästerna

själva kan hälla upp vin från den glammiga drinkvagnen.

Här finns även ett litet spa med en pool som gäster bokar för ett par timmar helt allena. Inredningen är en hyllning till Dimore studios favoritreferenser, elegant art deco, glamouröst 70-tal och asiatiska detaljer.

Annons
 

Sammet, färger och mönster varvas med antikviteter och särskilt framtagna möbler av Dimore. Hotel Saint-Marc ligger i trendiga 2:a arrondissementet på 36 Rue Saint Marc. I Paris har Dimore även inrett en elegant Aesop-butik, om man vill hänge sig åt lite inredningsturism.

hotelsaintmarc.com

Country chic på The Wild Rabbit

Det finns inte mycket som slår charmen i ett traditionellt brittiskt »Inn« som uppdaterats med en varsam hand. The Wild Rabbit var från början ett litet nergånget Inn i den lilla byn Kingsland i hjärtat av pittoreska Cotswolds, ca 1.5 timmes tågresa från London.

Annons
 
 

Nu har det byggs ut och förvandlats till ett uppdaterat brittiskt Inn, en plats med pub, restaurang och natthärbärge. Ägaren Carole Bamford har, i samarbete med arkitekten Spencer Fung, byggt ut och byggt om, och resultatet är

Annons

The Wild Rabbit, med åtta individuellt inredda rum, en lite enklare pub och en Michelinprisad restaurang som bara serverar ekologiska råvaror från närliggande områden, och stödjer engelska bondgårdar och lokala konsthantverkare.

 

Arkitekten och inredaren Spencer Fung är känd för sina projekt där han bevarar och arbetar med naturmaterial,

vilket gjort att det lilla boutique-hotellet har kvar den klassiskt mysiga känslan i stenväggarna med flera öppna brasor, vackra såpade trägolv och traditionell byggteknik intakt.

Möblerna är särskilt framtagna med lokala finsnickare. Här bryr man sig om omgivningarna, gästerna, de små bryggerierna och säsongens råvaror.

thewildrabbit.co.uk

Läs också:

 

Publicerat 29 mars 2018
Annons