Sky Pool, London – världens första svävande pool

7 spektakulära resmål som INTE är något för den höjdrädda

Är du en kicksökare som inte har något emot höjder? Här är sju resmål som kommer passa dig (det är dessutom ganska många som gärna står över...).

Annons
Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist
Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist
1:33

Runt om i världen finns det massvis av hisnande broar, klippavsatser och inglasade utkiksplatser som svävar högt upp i luften en bit utanför byggnaden du befinner dig i. Men att det finns många att välja på gör det inte mindre dramatiskt – och för den höjdrädde är de en riktig mardröm.

Men så finns det några som saknar spärrarna och bara tycker att det "kittlar dödsskönt i kistan". Här är några riktiga höjdar(!)upplevelser för den kicksökare.

Vill du ha fler res- och semestertips? Här hittar du allt vi skrivit om resor.

Annons

Glashiss utanpå skyskrapan One Vanderbilt, New York

GLASHISS UTANPÅ SKYSKRAPAN VANDERBILT, NEW YORK
 

Skyskrapan One Vanderbilt på Manhattan invigdes hösten 2020 och är med sina 67 våningar New Yorks fjärde högsta skyskrapa. Hösten 2021 öppnar dessutom ett nytt observationsdäck på de översta våningarna där man kan njuta av stadens vackra skyline.

Observationsdäcket som heter The Summit består av drygt 6000 kvadratmeter fördelat på flera våningar. Den som vill ha ännu mer utmaning kan dessutom ta en tur i en av glashissarna på utsidan av skyskrapan. Nämnde vi att golvet är genomskinligt?

Annons

Sky Pool, London – världens första svävande pool

SKY POOL, LONDON – VÄRLDENS FÖRSTA SVÄVANDE POOL
 

I den nyöppnade, helt transparenta Sky Pool i London kan du ta ett dopp och samtidigt titta ner på gatan 35 meter under dig. Poolen löper mellan två höghus och tog fyra år att planera och bygga. Dessvärre gäller det att bli bekant med någon som bor i huset, eftersom det bara är de som har tillträde än så länge.

Stratosphere Tower, Las Vegas

STRATOSPHERE TOWER, LAS VEGAS
 

Stratosphere Tower bjuder på åkturer som inte liknar något annat. En av attraktionerna skjuter dig som en katapult rakt över kanten, 109 våningar upp. Det finns också en karusell som snurrar dig runt i klo hängandes över kanten, och ett fritt fall, med förhållandevis låg fallhöjd, bara 50 meter. Men det kompenseras av att man redan befinner sig 330 meter upp i luften...

Annons

Edge Walk, CN Tower, Toronto

EDGE WALK, CN TOWER, TORONTO
 

Luta dig ut, bakåt från en plattform 355 meter upp i luften – och släpp händerna. Det kan du roa dig med på en promenix runt om toppen på CN Tower i Kanada. En tur tar ca 20-30 minuter, så du har gott om tid på dig att titta ner. Som tur är är du fastspänd med rejäla selar – men ändå?

Trolltunga, Norge

TROLLTUNGA, NORGE
 

Den här bilden har du kanske sett förr, och utsikten är ju magisk – men det kittlar inte mindre i magen för det. Klippavsatsen svävar 700 meter upp i luften och man skulle ju vara liiite försiktig när man gick ut för att ta en bild?

Annons

Marina Bay Sands Infinity Pool, Singapore

MARINA BAY SANDS INFINITY POOL, SINGAPORE
 

2010 öppnade världens största infinitypool i toppen av Marina Bay Sands Hotel, och att det är en av världens mest instagrammade pooler är inte så konstigt. 57 våningar upp är det en hisnande utsikt över stan – och kittlar nog lite i magen att titta ut över kanten.

Grand Canyon Skywalk, Arizona

GRAND CANYON SKYWALK, ARIZONA
 

En klassiker i sammanhanget. Den hästskoformade, genomskinliga bron bjuder på en hisnande utsikt över Grand Canyon, men är inte direkt något för den som inte gillar höjder.

Foto: Respektive resmål/TT

Publicerat 07 juli 2021
Annons