Ellen Petterson är hotellchef för nystartade Hotell Frantz

Stockholms mysigaste hotell direkt vid Slussen

Med Hotell Frantz öppnar hotellfamiljen Petterson från Vadstena sitt första Stockholmshotell, direkt vid Slussen. Ombonad och familjär, med stans bästa läge!

Annons

Familjen Petterson från Vadstena har drivit hotell i över 30 år. Deras dotter Ellen ”föddes i princip i en stor kastrull i köket på ett hotell” och har således gästgifveri i blodet. Nu har familjen sålt av fem verksamheter och satsat på ett nytt kort, Hotell Frantz som ligger direkt vid Slussen i Peter Myndes Backe 5. Ellen Petterson blir hotellchef, resten av familjen är med och driver hotellet.

Stockholmarna vet att det här sedan urminnestider låg ett annat hotell, nämligen ”Hotell 1647”. Huset själv byggdes 1647 av skräddare Frantz Bock, som hade en del pengar.

 
 
Annons

Huset är givetvis k-märkt och det fanns en mängd regler att hålla sig till, bland annat är allt målat med tidskrävande linoljefärg, som doftar ljuvligt och får en fantastisk lyster.

Frantz öppnar i oktober

Den första oktober öppnar Frantz hotell för de första gästerna. Familjen Petterson har tillsammans med renommerade inredningsföretaget Spik skapar en unik och  ombonad atmosfär, där man verkligen känner historiens vingslag. Ingen stor lobby är i vägen utan gästen kommer direkt in i det linoljedoftande trapphuset. Till vänster ligger matsalen och till höger en liten bar.

Annons

Allt är ombonat, gediget och lite trångt på ett perfekt sätt. Som på 1600-talet. Tänk att få sova i ett av dessa rum med utsikt över hela Slussen. Trots denna helt omedelbara närhet till Sveriges största byggarbetsplats är det helt tyst i rummen.

Den som inte sover över, kan slinka in på en hotellfrukost ( med specialiteten gräddtårta och bubbel) eller boka bord på restaurangen.

Frantz känns som ett bra komplement till den senaste tidens jättehotellsatsningar i Stockholm . Till den 1 oktober öppnar 25 rum, i nästa etapp, där man renoverar huset på gården kommer 25 rum till.

 
 
Annons
 

 

Varje dag öppnar f ö baren kl 1647 för after work. En liten vink till skräddaren Frantz som byggde huset det året.

Läs mer

Köpa billig konst i helgen?

Femstjärnigt hotell på Island

Blique by Nobis i Stockholm i Lewerentz anda

Publicerat 27 september 2019
Annons