dyraste hotell

Världens dyraste hotell – som får oss att tappa hakan

Vad sägs om en personlig butler och en olimiterad tillgång till champagne och kaviar? Här är världens dyraste hotell och vad som, bland annat, ingår i priset.

Annons
Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist
Här är 6 Udda europeiska resmål till din bucketlist
1:33

Om du gillar lyxiga hotell och drömmer om att få tillgång till en hotellsvit med egen hiss, personlig butler och lyxbil finns, det en del alternativ att välja mellan.

Här är världens dyraste hotell som får oss att tappa hakan totalt!

Four Seasons Hotel, Manhattan, New York, USA

four seasons new york
 

Pris per natt: $32.500 (ca 290.000 SEK)

Annons

Four Seasons Hotel är belägen på New Yorks mest prestigefyllda adress mellan Park Avenue och Madison Avenue. Hotellet är designat av arkitekten IM Pei och erbjuder ett antal flärdfulla sviter med allt från handplockad konst, personlig butler och olimiterad tillgång till champagne och kaviar.

Vill du ha fler res- och semestertips? Här hittar du allt vi skrivit om resor.

Grand Resort Lagonissi, Aten, Grekland

GRAND RESORT LAGONISSI, ATEN, GREKLAND
 

Pris per natt: $47.500 (ca 424.000 SEK)

Grand Resort Lagonissi är en privat halvö på den Atenska Rivieran med utsikt över Saroniska bukten. Resorten har vanliga hotellrum och sviter samt exklusiva villor och bungalows med privata pooler och stränder. Transport bestående av helikopter och limousin, kock, butler, personlig tränare och även en pianist, ingår också i priset.

Annons

Delana Hilltop Estate, Laucala Island, Fiji

DELANA HILLTOP ESTATE, LAUCALA ISLAND, FIJI
 

Pris per natt: $55.000 (ca 491.000 SEK)

På Delana Hilltop Estate, som ligger på Laucala Island, har utsikt över vita sandstränder, regnskogsdjungel och kokosnöt-dungar. Det ägs av Dietrich Mateschitz, grundaren till Red Bull och är enbart tillgängligt vid enstaka tillfällen genom ansökan.

Grand Penthouse, The Mark Hotel, New York, USA

GRAND PENTHOUSE, THE MARK HOTEL, NEW YORK, USA
 

Pris per natt: $86.000 (ca 768.000 SEK)

Annons

New York största och dyraste hotellsvit finns på The Mark Hotel. Sviten, Grand Penthouse, har fem sovrum, takvåning med ett stort vardagsrum, flygel, en 2500 kvadratmeter stor takterrass, och kocken Jean-Georges exklusiva room service-meny. Dessutom ingår 24-timmars tillgång till Bergdorf Goodman skräddarservice samt hairstyling från Frédéric Fekkai Salon.

The 13, Macao, Kina

THE 13, MACAO, KINA
 

Pris per natt: Ej klarlagt men källor har uppgett uppemot $100.000 (ca 890.000 SEK)

The 13 i Macao, Kina, har fått sitt namn efter grundaren och miljardären Stephen Hungs lyckotal. Hotellet är förmodligen världens dyraste då det kostat cirka 59 miljoner kronor per rum (!) att bygga. The 13 har 200 sviter och erbjuder privat hiss, butlerservice, fri transport med hotellets Rolls-Royce Phantom samt noga utvald inredning med några av världens största och kändaste lyxmärken. Varje rum har även ett gigantiskt bad i marmor med plats för upp till åtta personer.

Källa: Autoeurope

Publicerat 23 juli 2021
Annons