chokladfondue

Så enkelt gör du chokladfondue i mikron

Du behöver inte en fonduegryta för att bjuda på chokladfondue. Så här enkelt gör du efterrätten i mikron.

Annons

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!

För 2 personer

Tid: 5 minuter

Du behöver:

4 msk mjölk

Ca 50 g choklad

Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…

Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

Gör så här:

Häll mjölken i en liten skål.

Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.

Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.

Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.

Rör om – och doppa!

Receptkälla: Wikihow

Publicerat 09 april 2016
Annons