Annons

Annons

Så får du ekollonen att gro – 5 enkla tipsHösten är här – och med den hög tid att plantera dina ekollon. Residences bloggare och växtentusiast Sonja Maria Rettensteiner delar med sig av sina bästa tips för att få de att gro.

En vacker vas, ett ekollon, vatten och tålamod är framgångsreceptet för att få säsongens fallna ekollon att gro. Sonja Maria Rettensteiner är inredningsstylisten med förkärlek för allt som har med naturen att göra. Nu delar hon med sig av sina bästa tips i ämnet.

Annons

– Nu är det verkligen den bästa tiden att gå ut i naturen med nära och kära, eller helt själv för del delen, för att koppla av, få frisk luft och samla små ekollon. De har precis fallit från träden och är färska och redo att gro.

Gilla Residence på Facebook

Läs mer: Expertens 3 bästa tips – så lyckas du med dina sticklingar

Gör så här:

1. Gå ut i naturen och plocka ekollon.

2. Välj ut en eller flera vaser. Använd små vaser med smal öppning och bredare botten som passar för ekollonet. Förslagsvis från Svenskt Tenn, Serax och vasen Tokyo av Carina Seth Andersson.

3. Fyll med vatten hela vägen upp till öppningen.

4. Placera ekollonet i öppningen med hjälp två pinnar eller tandpetare så att ekollonet bara har vatten halvvägs upp.

5. Nu kommer tiden för tålamod. Efter 1-2 veckor kommer de första groddarna börjar gro och synas. Låt nu ekollonet slå rot och växa.

Tips: Efter några veckor kan du låta plantera roten av ekollonet i jord så att roten får ordentligt med näring och fortsätter att växa!

Ta del av mer inspiration på Sonja Marias blogg Heimelig här.

Läs mer: 
Bevara din ekplanta – 5 enkla steg

(117)
(0)


Annons

  • Hanna Nordlund

    Så fint! Jag förstod inte riktigt hur du gör med pinnplaceringen, stoppar du in pinnen i ekollonet eller fäster du den/dem på utsidan på något vis?

    • Sanna Rossäng

      Hej Hanna! Du fäster pinnarna i! Lycka till!Laddar